Antikorruptions organisationen Transparency International Danmark afholder et event på ligestillings og feminisme festivallen Talk Town.


“Han kaldte mig en vatkusse” – Poetry slammeren Linda Nørgaard sætter sig selv og sin digtning i den krænkedes sted, når hun sammen med Transparency International sætter fokus på fænomenet sextortion på Talk Town. Efter en kunstnerisk og sanselig præsentation af situationer, hvor mænd har brugt en dominerende position, ser vi nærmere på fænomenet sextortion i Danmark.

Læs hele indlægget

Transparency International Danmark er i 2018 Equality Partner med Roskilde Festival. Det betyder, at vi i år bidrager til festivalen med forskellige events under overskriften ”økonomisk lighed”. Festivalen er en ideel platform for vores oplysningsarbejde, og vi glæder os til samarbejdet med festivalen og dens publikum.

Med holdningspartnerskabet følger en generøs donation, som skal bruges på at udvikle og producere nye formater for vores oplysningsarbejde. I 2018 vil vi således være tilstede på ligestillingsfestivallen Talk Town, Roskilde Festival, Ungdommens Folkemøde samt naturligvis på den internationale antikorruptionskonference IACC.

I den forbindelse søger vi frivillige læs mere her.

 

Læs hele indlægget

I dag er der kommet domsafgørelse i Østre Landsret i sagen om Karsten Ree og to politibetjente. Dommen omstøder en tidligere afgørelse fra byretten, hvor de to betjente først blev frifundet.

De to politibetjente findes skyldige i uberettiget at have modtaget gaver fra Karsten Ree. Straffen er 20 dages betinget fængsel til hver for overtrædelse af den mildeste bestikkelsesparagraf. Der er tale om paragraf 144, der omfatter passiv bestikkelse.

Læs hele indlægget

Der er tilsyneladende tale om udbudsfusk i Rigspolitiet. Det er kommet frem i medierne, at Bettina Hansen, ansvarlig i Rigspolitiet for bl.a. indkøb af konsulentydelser, har begået udbudsfusk i forbindelse med at sende konsulentopgaver uden om lovpligtigt udbud.

Der er tale om tilbudsfusk, idet to af hendes bekendte fik meget store konsulentopgaver uden lovpligtigt udbud.

I begyndelsen af 2017 forlod Bettina så Rigspolitiet med et gyldent håndtryk.

Læs hele indlægget

Torsdag den 8. marts afholdte Transparency International Danmark generalforsamling. Dette ledte blandt andet til en ny bestyrelse og formand.

Natascha Linn Felix blev valgt som formand for en to-årig periode. Natascha har været en del af bestyrelsen siden 2013 og har både haft perioder som næstformand og formand. Hun er yderst kvalificeret til at tage rollen som formand og er godt inde i TI-Danmarks arbejde.

Bestyrelsen vil det næste år bestå af Anne Brandt Christensen, Pernille Boye Koch og Marina Buch Kristensen, som alle blev valgt i 2017. Derudover er Christian Ougaard blevet genvalgt.
Der er i år kommet fire nye ansigter til bestyrelsen: Tormod Tingstad, Jesper Olsen, Karinna Bardenfleth og Terkel Riis Jørgensen.

Læs hele indlægget

Besøg os på Facebook