Kunne du tænke dig at arbejde for en NGO som kæmper mod korruption? Så har Transparency International Danmark et vigtigt deltidsjob til dig!

Om dig
Vi søger en studerende på en videregående uddannelse til at udføre en række opgaver vedr. administration og kommunikation. Arbejdspladsen ligger på CBS, Porcelænshaven på Frederiksberg.
Stillingen kræver en høj grad af selvstændighed, ordenssans og gode evner til at formulere sig skriftligt. Du bør være fortrolig med Office-programmer, primært Word og Excel. Du skal desuden arbejde med vores udadvendte platform til hjemmeside og mailudsendelser (WordPress og MailChimp).

Det er vigtigt, at du har kommunikative evner, lyst til at samarbejde med mange forskellige mennesker og er god til at strukturere dit arbejde. Du kan løbende sparre om opgaverne med Bestyrelsen, men der er et stort behov for at du har mod på at arbejde selvstændigt. Det er et job med masser af ansvar og frihed, men det kræver derfor også at du er typen, der selv kan træffe beslutninger og ikke skal have instrukser for at kunne arbejde struktureret. Gode engelsk-kundskaber er nødvendige, da en stor del af vores aktiviteter sker i samarbejde med hovedkontoret i Berlin og afdelinger i andre lande.

Om os
Transparency International Danmark (TI-DK) er den danske afdeling af Transparency International, og vores eksistensberettigelse er kampen mod korruption og for transparens og integritet. Foreningen ledes af en bestyrelse på 8 medlemmer.

Selvom Danmark ligger fint placeret i internationale vurderinger af korruption, er der klart plads til forbedringer. Vi arbejder således på at forbedre reglerne om aktindsigt, privat partistøtte, whistleblower-ordninger og for at øge opmærksomheden omkring private virksomheders udfordringer med korruption i udlandet m.v.
Yderligere oplysninger?
Vil du høre mere om jobbet, så er du velkommen til at kontakte sekretariatsmedarbejder Asbjørn Jacobsen, Mobil: 20317266; email: as@transparency.dk). Check også hjemmesiden: www.transparency.dk

For at være studentermedhjælp i TI-DK skal du være i gang med en videregående uddannelse. Stillingen er tidsbegrænset i seks måneder med mulighed for forlængelse. Aktuelt er den normeret til 10-15 timer i gennemsnit pr. uge. Start ca. 1. juni 2017.

Vi er selvfølgelig fleksible i forhold til dit studie og dine eksaminer.

Din ansøgning:
Er du interesseret i stillingen, så send din ansøgning senest søndag den 21. maj 2017 kl. 16:00 til job@transparency.dk med emne: Studentermedhjælp.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Læs hele indlægget

Den 17. marts inviterer TI Danmark alle medlemmer til generalforsamling. Der vil være faglige indslag, punkter til diskussion, valg (og genvalg) til bestyrelsesposter og et lettere traktement med mad og drikke. Vi ser frem til en hyggelig dag med mulighed for at møde nogle af de andre aktive medlemmer i foreningen.

Sæt derfor et kryds i kalenderen d. 17. marts. Arrangementet vil foregå om eftermiddagen på Frederiksberg. Vi opdaterer denne side med detaljer om arrangementet tættere på datoen.

Læs hele indlægget

16-02-2016 Vi har nyligt lanceret en portal på vores hjemmeside med vejledning til virksomheder, der ønsker at opbygge et værn mod korruption. Vi søger i den forbindelse en (eller flere) i vores bagland, der har erfaring med søgemaskineoptimering.

Opgaven er baseret på frivillig arbejdskraft. Vi forestiller os ikke, der ligger mange timer i udførslen af opgaven, men snarere at vi kan bruge din viden og sparring, til selv at lave arbejdet.

Tøv endelig ikke med at tage kontakt – al hjælp modtages med kyshånd. Kontakt os venligst på sekretariatet[at]transparency.dk.

Læs hele indlægget

07-12-2015 Som et nyt tiltag bringer vi her et lille udpluk af relevante nyheder om korruption fra udlandet fra de seneste par måneder. Hvor det er muligt henviser vi til artikler på dansk, men enkelte overskrifter er ikke blevet prioriteret i den danske presse.

Selvom der har været mange overskrifter i de seneste to måneder har vi forsøgt at lave et upartisk udpluk. Vi har valgt at inkludere flere overskrifter fra sportens verden, da dette har været et specielt fokusområde. Vi henleder også opmærksomheden til TIs seneste rapport om mangel på gennemsigtighed i verdens 209 nationale fodboldforbund, samt en kommende stor rapport om korruption i sport.

Oktober

Den 5. oktober kunne medier berette at Hong Kongs tidligere leder Donald Tsang var sigtet i en højt profileret korruptionssag.
Læs mere: http://dk.gbtimes.com/nyheder/eks-hong-kong-leder-donald-tsang-sigtet-korruption.

Den 6. oktober blev tidligere formand for FNs generalforsamling John Ashe anklaget for at have modtaget godt 8,6 millioner danske kroner som bestikkelse i forbindelse med et byggeprojekt i Macau.
Læs mere: http://www.b.dk/globalt/tidligere-topdiplomat-i-fn-mistaenkt-for-korruption.

Den 8. oktober blev FIFA præsident Sepp Blatter og UEFA-manden Michel Platini suspenderet af FIFAs etiske kommission fra al relateret aktivitet i 90 dage efter Schweiziske myndigheder startede en efterforskning af korruptionsanklager.
Læs mere: http://www.b.dk/sport/fifa-suspenderer-sepp-blatter-og-michel-platini-for-mulig-korruption.

Den 19. oktober beretter iranske myndigheder, handelsminister Malas Abdulkarim al-Kasnazani anklages i storstilet korruptionssag.
Læs mere: http://www.middleeasteye.net/news/arrest-warrant-issued-iraqi-trade-minister-over-corruption-829577955 (engelsk).
Opdatering: al-Kasnazani er nu betragtet “opsagt” efter han er udeblevet fra sit embede i en længere periode.

Den 22. oktober skriver spanske medier om linjedommer, der åbner for matchfixing rygter i spansk fodbold.
Læs mere: http://www.b.dk/sport/el-clasico-ramt-af-matchfixing-rygter

Den 26. oktober vinder komiker Jimmy Morales en jordskredssejr i valget i Guatemala. Morales kampagne har bl.a. fokuseret på kampen og afstanden til tidligere korrupte regimer.
Læs mere: http://www.dr.dk/ligetil/udland/guatemala-faar-en-komiker-som-praesident

Den 28. oktober bliver hovedorganisatør ved VM i Brasilien 2014 Jose Marin udleveret fra Brasilien til amerikanske myndigheder. Udleveringen sker i kølvandet på anklager om store bestikkelser fra virksomheder i forbindelse med Sydamerikanske fodboldkampe.
Læs mere: http://news.yahoo.com/brazils-marin-agrees-extradited-fifa-bribery-case-132121137.html (engelsk).

 

November

Den 3. november ransager det tyske politi det tyske fodboldforbund i en storstilet aktion. Man vil  undersøge forholdene bag Tyskland som værtsnation for verdensmesterskaberne i fodbold i 2006.
Læs mere: http://politiken.dk/sport/fodbold/ECE2913163/tysk-politi-ransager-fodboldforbundet-og-to-praesidenter/.

Den 5. november oplyser NRK at norske direktør for Frederiksen Group Jo Lunder er anholdt og sigtet på anklager om korruhption. Lunders advokat kobler anklagen til sagen om det russiske mobilselskab VimpelCom.
Læs mere: http://borsen.dk/nyheder/generelt/artikel/1/314083/tidligere_vimpelcom-topchef_anholdt_for_korruption.html.

Den 6. november kommer de franske anklagemyndigheder frem med udtaleler om at søn til tidligere præsident for det internationale atletikforbund Lamine Diack skulle have være involveret i et korruptionssystem, der skulle afpresse atleter mistænkt for doping.
Læs mere: http://www.theguardian.com/sport/2015/nov/06/lamine-diack-son-iaaf-corruption (engelsk).

Den 10. november anholder Kenyansk politi journalist der har afdækket korruptionsskandale i det Kenyanske indenrigsministerium.
Læs mere: http://uk.reuters.com/article/uk-kenya-corruption-idUKKCN0SZ2GL20151110 (engelsk).

Den 19. november publicerer TI en undersøgelse af verdens 209 nationale fodboldforbund. Der rettes skarp kritik af organisationerne, der langt hen ad vejen ikke er i stand til at supplere gennemsigtige informationer.
Læs rapporten her.

Den 25. november er russiske VimpelCom efter udsagn tæt på et forlig for 775 millioner amerikanske dollar efter korruptionsanklager i Uzbekistan.
Læs mere: http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-11-25/vimpelcom-said-to-be-near-775-million-u-s-bribery-settlement (engelsk).

 

December

Den 3. december bekræfter Schweziske myndigheder at FIFA-vicepræsidenter fra Nord- og Centralamerika er anholdt i forbindelse med FIFA-korruptionssagen.
Læs mere: http://politiken.dk/sport/ECE2959111/officielt-fifa-vicepraesidenter-anholdt-for-korruption/.

Den 4. december blotlægges det at carribiske FIFA-bosser Jack Warner og Jeffrey Webb bl.a. er under anklage for at have begået underslæb for penge, der var reserveret til nødhjælp efter jordskælvet i Haiti.
Læs mere: http://www.independent.co.uk/sport/football/news-and-comment/fifa-corruption-caribbean-football-chiefs-jack-warner-and-jeffrey-webb-took-aid-for-haiti-earthquake-a6759651.html.

Læs hele indlægget

03-12-2015 Aarhus Universitetsforlag udgav i oktober måned en lille bog i serien Tænkepauser med titlen ”Korruption”. Bogen er skrevet af Mette Frisk Jensen, forsker og korruptionsekspert ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet.

korruption_mette_frisk_jensen

Som et glimrende lille indspark til debatten om Danmark som det ”mindst korrupte land”, behandler forfatteren dette rigtig fint fra en historisk historisk vinkel med anekdoter og historier på vores vej til toppen af korruptionsindekset.

I den lille bog kan bl.a. læse hvorledes finanssekretær Christian Birch trak statsobligationer ud af statskassen tilsvarende egen årsløn 660 gange. Da Birch blev opdaget kunne han forsvare sig selv med det faktum, alle pengene var kommet tilbage i statskassen, da han havde brugt dem alle på spil i statslotteriet!

Bogen er, som seriens navn antyder: en glimrende tænkepause. Vi her på sekretariatet er så begejstrede for bogen, vi har fået den ind i et tilstrækkeligt oplag til at sende den ud til alle nye medlemmer. Hvis du har tilmeldt dig TI-DK i nyere tid (siden 1. november) kan du forvente at få et eksemplar med posten. Alle andre medlemmer er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os såfremt en udgave af bogen ønskes tilsendt.

 

Læs hele indlægget