Fagmateriale

Til studerende og undervisere

Vi er meget behjælpelig med svar på spørgsmål om korruption og forslag til emner til f.eks. SSO, bachelorprojekt eller speciale. Kontakt os på: sekretariatet@transparency.dk

If you are interested in English teaching materials, please contact us on sekretariatet@transparency.dk and we will forward you the material within a few days.

Undervisningsmateriale

I denne pakke finder du vores undervisningsmateriale, som består af tre dele: en video, et korruptionsspil og dilemmakort.

Materialet er som udgangspunkt udviklet til at anvendes af elever på et gymnasialt niveau, men elementer kan anvendes af andre aldersgrupper. Du kan vælge at anvende alle tre dele eller blot de elementer, du finder interessant.

1. Video

Vores korte video kan give en god introduktion til, hvad korruption er. Det er dermed en god introduktion til samfundsproblemet. (ca. 15 min. selve videoen tager 10 min.

2. Korruptionsspillet Korruptiland

Brætspillet giver deltagerne en god fornemmelse af, hvordan det er at agere som virksomhed i en korrupt verden. (ca. 25 min.)

3. Dilemmakort

Dilemmakortene er udviklet med henblik på at vise, hvordan korruption kan komme til syne i forskellige hverdagssituationer. (ca. 20 min.)

Den ideelle situation er, når medarbejdere fra Transparency International Danmark faciliterer undervisningen. Hvis dette ikke er muligt, kan en lærer også facilitere med udgangspunktet i “TI-DK undervisningsmateriale følgebrev”.

Du har adgang til undervisningsmaterialets følgebrev her

Du har adgang til “Korruptiland” her

Du har adgang til “Dilemmakort” her

Kontakt os endelig på sekretariatet@transparency.dk, hvis I har spørgsmål eller ønsker, at sekretariatet faciliterer undervisningen.

Scroll til toppen