Whistleblowers

Whistleblowerordning – jo før desto bedre.

Danmark bør udvikle en universel whistleblowerordning, som hjælper virksomheder, institutioner og organisationer med at komme uretfærdigheder og ulovligheder til livs.

Denne skal sikre, at informationer bliver behandlet ordentligt, og at der også er retssikkerhed for dem, der bliver undersøgt.

Ifølge DJØF har ti procent af danske ansatte kendskab til uregelmæssigheder på deres arbejdspladser. Det skal være muligt at komme af med den viden på en tryg og sikker måde. Vi kan ikke leve med bare at se den anden vej, og der er langt større sandsynlighed for handling, hvis oplysningerne lander på ledelsesgangen gennem et formaliseret system.

Transparency International Danmark arbejder for, at Danmark får en whistleblowerordning i tråd med EU’s whistleblower-direktiv. Ordningen skal være universel og obligatorisk – også for de områder, der ligger uden for EU’s indflydelse, fx områder som forsvar, kirke og uddannelse. Derudover mener Transparency International Danmark, at ordningen skal gøres obligatorisk for alle virksomheder med over 50 ansatte.

Whistleblowere skal beskyttes og sikres mod social stigmatisering, så de kan hjælpe med at tage hånd om problemerne, inden de gror fast.

Danmark bør have en whistleblowerordning.

Vi kan ikke bare lade stå til.

Scroll til toppen