Allerslev sagen

06-11-2017 Allerslev anvendte Rådhusets lokaler til sin private bryllupsreception. Sagen falder inden for vores definition af korruption. Det er alvorligt, hvis myndigheder beslutter ikke at efterleve regler, det skaber retlig usikkerhed, manglende transparens og skader tilliden til myndighederne.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev, har i august brugt rådhushallen til en privat bryllupsreception uden at betale. Det koster for en privat borger normalt 65.000 kr. at leje rådhushallen.

Det påstås, at Allerslev har fulgt de regler gruppeformændene på rådhuset mundtligt har aftalt og har undersøgt, hvorvidt det var noget hun måtte inden arrangementet. På trods af dette kan det dog betragtes som korruption, hvis man ser på definitionen som ‘misbrug af betroet magt for egen vindings skyld’. De nedskrevne regler siger, at man kun må bruge rådhusets lokaler, hvis det er noget, der har med personens hverv at gøre. Dermed kan det ses som misbrug af betroet magt, når Allerslev handler imod dette. Efterfølgende har Anna Mee Allerslev trukket sig som borgmester og har i et pressemøde sagt, at hendes personsag har gjort, at hendes parti har haft svært ved at snakke politik op til kommunalvalget, idet de er blevet mødt med personspørgsmål i sagen.
Læs en artikel om sagen fra DR.DK her (Kilde)

Scroll to Top
Transparency International Danmark