Lovforslag: Ændring af krav om dansk bankkonto for udenlandske arbejdstagere

Misbrug af magt finder sted på arbejdsmarkedet. En arbejdstager kan presses til kriminalitet som f.eks. at acceptere en lønudbetaling, der er mindre end der står i ansættelseskontrakten, eller måske til at føre penge til udlandet som en del af en hvidvask operation. Udenlandske arbejdstagere er særligt udsatte, fordi konsekvenserne ved en afskedigelse kan være større. De kan f.eks. være nødt til at forlade landet, hvis de står uden arbejde. Hvis der er gennemsigtighed om pengeoverførsler mellem arbejdsgiver og arbejdstager mindskes risikoen for magtmisbrug.

Lovforslag: Ændring af krav om dansk bankkonto for udenlandske arbejdstagere Læs videre »

ADD Partnerskab

Transparency Danmark har indgået partnerskab med ”Algoritmer, Data og Demokrati” (ADD). Vores nye strategi betyder, at vi forsøger at få Transparency International bevægelsen til at vedtage en officiel strategi for digitalisering, etisk brug af data og algoritmer.

ADD Partnerskab Læs videre »

Invitation til Danmarks Åbenhedspris 2023

For tredje år i træk, er Transparency International Danmark stolte af at kunne invitere til Danmarks Åbenhedspris. Sæt et kryds i kalenderen tirsdag den 26. september 2023, kl. 17 for her skal der uddeles Åbenhedspris og Ungdommens Åbenhedspris til de modige stemmer i Danmark, der arbejder for at skabe mere gennemsigtighed i det danske samfund.

Invitation til Danmarks Åbenhedspris 2023 Læs videre »

Scroll to Top
Transparency International Danmark