TI-DK i nyeste afsnit af Det Politiske Kampagnestøberi

I uge 3 blev Transparency International Danmark (TI-DK) for fjerde og sidste gang rådgivet for åben mikrofon, i podcasten Det Politiske Kampagnestøberi. Afsnittet indeholder en generel opsamling på hovedpointerne i forløbet, hvor formandskabet især har skulle arbejde med to ting (1) at bruge mindre energi på at insistere på og forklare korruption og (2) at blive bedre til at italesætte konkrete policy anbefalinger og mærkesager, for at lede debatten hen på et andet niveau.

Save the Date: 18. marts afholder TI DK generalforsamling – efterfulgt af fejring af vores 25-års jubilæum

Sæt kryds i kalenderen onsdag d. 18. marts kl. 16-19, hvor TI DK afholder generalforsamling og fejrer 25-års jubilæum! Generalforsamlingen vil finde sted kl. 16-17.30, hvorefter vi fejrer 25-års jubilæum med festtaler og et oplæg samt en let anretning. Tidspunkt: Onsdag den 18. marts 2020, kl. 16-19 Sted: CBS, Dalgas Have 15, 2000 Frederiksberg Program følger.

TI-DK: Fem konkrete forslag til reaktioner ved misbrug af betroet magt i det offentlige

Dette efterår er en lang række nye sager om misbrug af betroet magt i det offentlige kommet frem i lyset. Der vil altid være korruption i et samfund. Ingen er immune. Det er mennesker, der er korrupte, men det er systemerne, der gør det muligt. Transparency International Danmark foreslår derfor, at straffen automatisk skal hæves, hvis der er tale om misbrug af betroet magt i det offentlige. Det skal gælde, uanset om der er tale om underslæb, bestikkelse, nepotisme, pligtforsømmelse eller anden overtrædelse af straffeloven eller særlovgivningen.

Næstformand i Transparency International Danmark, Jesper Olsen, deltog d. 16. december 2019 i TV2 NEWS i forbindelse med svindlen på Sygehus Lillebælt. Her sætter han det reelt ikke er til at vide, hvor meget af den slags svindel der finder sted. Læs mere her

TI-DK Formand i Go’Morgen P3 om nyere korruptionssager

I dag har formand for Transparency International Danmark (TI-DK), Natascha Linn Felix, deltaget som ekspert i radioprogrammet Go’Morgen P3. Emnet var inflationen i svindelsager, der er blevet kendt i offentligheden. Disse svindelsager tæller bl.a. sagen om Britta Nielsen, svindel i Forsvaret ejendomsstyrelse, mens det netop er kommet frem, at Sygehus Lillebælt har politianmeldt en tidligere betroet medarbejder for millionsvindel.

Sagen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse bør kaldes korruption

I tirsdags holdt forsvarsminister Trine Bramsen (S) pressemøde i forbindelse med sagen om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Her blev to chefer fritaget fra tjeneste. Forsvarsministeren omtaler det som snyd og svindel, og selvom hun understreger sagens alvor, bliver ordet ’korruption’ ikke nævnt på pressemødet.

International Anti-Corruption Day 2019

Den 9/12 er International Anti-Corruption Day. I den anledning har vores formand og næstformand en kronik i Berlingske, hvor de gør status over de sager, der den seneste tid har understreget, at Danmark ikke er perfekt, når det kommer til gennemsigtighed. TI-DK håber derfor, at den nye regering i 2020 vil sætte fokus på større åbenhed og dermed styrke tilliden i samfundet.

Malta: Premierminister og fremtrædende regeringsmedlemmer træder tilbage i forbindelse med sag om attentat på graverjournalist

På Malta går bølgerne højt i disse dage. I dag har landets premierminister Joseph Muscat trukket sig, i tirsdags blev premierministerens stabschef anholdt, og turismeministeren er trådt tilbage. Derudover har økonomiministeren suspenderet sig selv. Det hele sker på baggrund af efterforskningen af attentatet på graverjournalist Daphne Caruana Galizia, der blev dræbt af en bilbombe for to år siden – formegentlig fordi hun var i færd med at afsløre korruption blandt medlemmer af regeringen.

Scroll til toppen