Mere åbenhed om donationer til politikerne

Vores formand hos Transparency International Danmark, Jesper Olsen, medvirkede i Politiken søndag, hvor de bragte artiklen om, at daværende Venstre kandidat og folketingsmedlem Brit Bager havde modtaget et seks cifret beløb af en så kaldt erhvervsklub.

Forslag til dansk anti-korruptionsstrategi

*Obs: Foretrædet er udsat til næste uge* Transparency International Danmark skal i dag til foretræde for Folketingets Retsudvalg. Anledningen til foretrædet er det forestående samråd med justitsministeren om en bestikkelsessag i Rigspolitiet. TI-DK’s formål med foretrædet er ikke kun at kommentere på denne konkrete sag, men i høj grad at sætte fokus på behovet for at blive opmærksom på systemfejl.

Er Fredericias borgmester hovedrollen i en simple korruptionssag eller har sagen sat sig i hele systemet?

Formanden for Transparency International Danmark, Jesper Olsen, har medvirket i Zetland podcasten Helikopter, hvor journalisten Merina Garde Gräs giver et overblik over skandalen i Fredericia Kommune. Her er flere topchefer og kommunaldirektøren blevet sendt hjem, men hovedpersonen i sagen er den tidligere borgmester, Jacob Bjerregaard.

Boykot VM 2022 i Qatar

”FIFA svigtede fodbolden og svigtede verdens fans, der gerne ville se slutrunden med god samvittighed, ved at give Qatar værtsskabet for VM”. Sådan lød det fra TI-DK’s formand Jesper Olsen, der søndag aften medvirkede i Deadline på DR2, hvor netop boykot af VM 2022 i Qatar var emnet.

Magt og viden

Hvad er god skik og ordentlighed i arbejdet med at udøve politisk magt som regering. Bør man følge råd fra eksperter, eller er der andre måder at begrunde sine politiske prioriteringer og valg?

Scroll til toppen