Generalforsamling 2023

Transparency International Danmark afholder den årlige generalforsamling torsdag d. 30. marts kl. 17. Vi i TI-DK ser vi rigtig meget frem at byde medlemmer, støtter og interesserede velkommen til en god aften med mange spændende ting på programmet.

Undervisningsforløb på Københavns Professionshøjskole: Krypto og korruption

Artikler om krypto og korruption af studerende på Københavns Professionshøjskole   I januar påbegyndte TI-DK et projekt på Københavns Professionshøjskole for de studerende på Professionsbachelor i SKAT, Katastrofe- og risikomanager og Administrationsbachelor. Projektet indebar, at de studerende skulle arbejde i tværfaglige teams, hvor vi stillede dem fire opgaver, de kunne vælge frit imellem. Opgaverne havde forskellige fokusområder, men centralt for dem alle var udfordringen for korruption. Tre uger senere præsenterede de deres produkter ved et 5 minutters oplæg, hvor to fra bestyrelsen og sekretariatet deltog for at give feedback. De studerende var enormt dygtige og havde forberedt nogle gennemarbejdede og spændende oplæg, som vi var meget imponerende over. Ud af projektet er kommet to artikler, som var et element af en af opgaverne, som du kan læse længere nede på siden. De omhandler begge kryptovaluta og mulighederne for korruption.

corruption Perceptions Index 2022

d. 31. januar offentliggjorde vi Corruption Perceptions Indeks. Indekset er den årlige måling af opfattelsen af korruption i 180 lande verden over. Hvert land får tildelt en score fra 0 til 100, hvor 0 er opfattelsen af meget korruption og 100 er opfattelsen af et meget lavt niveau af korruption.

TI-DK til den internationale anti-korruptions konference

Af Emma Siemens Lorenzen    Som bestyrelsesmedlem af Transparency International Danmark deltog jeg til den internationale anti-korruptions konference (IACC) i Washington D.C. fra den 6. til den 10. december. 2000 deltagere fra regeringer, internationale organisationer, erhvervslivet og civilsamfundet deltog på konferencen for at fokusere på dette års tema: “Uprooting Corruption, Defending Democratic Values”.  

MAGT om korruption (og Transparency)

Med World Anti-Corruption Day ønsker vi i Transparency at sætte fokus på korruptionsemnet. Synes du som os, at magteliten til tider er sovset ind i korruption, men at det ikke bare går væk, når man siger “fy”? Så hør MAGT’s sang, lavet specielt til uddelingen af vores Åbenhedspris 2022.

International Anti-Corruption Day 2022

I dag, d. 9. december, er det International Anti-Corruption Day (IACD), og det ønsker vi i Transparency at hylde. Vi fejrer ikke dagen fordi korruption eksisterer, men fordi vi ved at kaste lys på problemerne, kan være med til at gøre en forskel i kampen mod korruption.

Scroll to Top