TI-DK’s næstformand om whistleblower i Carlsberg-sagen

Berlingskes graverjournalister kunne tirsdag afdække, at den danske ambassade i Singapore lækkede navnet på den whistleblower, der advarede ambassaden om mulige lovovertrædelser i det danske bryggeri Carlsbergs indiske datterselskab, til bryggeriets hovedkontor. Næstformand i Transparency International Danmark (TI-DK), Jesper Olsen, mener at episoden rejser et grundlæggende spørgsmål om, hvorvidt man kan stole på danske myndigheders håndtering af følsomme sager.

Brev til Folketinget med opfordring om at efterleve kritik fra GRECO

Danmark bliver igen kritiseret af Europarådet (GRECO) for ikke at reagere på opfordringer om større gennemsigtighed, bl.a. omkring politikeres økonomiske interesser. Transparency International Danmark har på den baggrund sendt Udvalget for Forretningsordenen i Folketinget et brev med fem konkrete forslag til, hvad der bør gøres for at efterleve krav fra GRECO.

Overblik: TI-DK’s aktiviteter ifm. Udgivelse af CPI 2019

Kære medlemmer og interessenter Torsdag d. 23.01.2019 lancerede Transparency International (TI) den nyeste udgave af Corruption Perceptions Index (CPI). Danmark indtog igen i år førstepladsen, på trods af, at vi igen i år, også faldt på vores overordnet pointscore. Derfor var der naturligvis stor opmærksom omkring Danmark og Transparency International Danmark (TI-DK). Vi gør status på ugen der gik, ved her at bringe en oversigt over vores aktiviteter, samt den mediedækning vi fik på dagene.

Corruption Perception Index 2019: Kampen mod korruption er gået i stå

Transparency International offentliggør i dag Corruption Perception Index (CPI) 2019, som er et mål for graden af korruption i den offentlige sektor i 180 lande. Igen i år indtager Danmark førstepladsen – nu delt med New Zealand. Men det er ikke entydigt positivt, for Danmarks CPI-score falder for femte år i træk, og det afspejler en global tendens: Kampen mod korruption i den offentlige sektor i to tredjedele af verdens lande er stagneret eller ligefrem forværret.

TI-DK i nyeste afsnit af Det Politiske Kampagnestøberi

I uge 3 blev Transparency International Danmark (TI-DK) for fjerde og sidste gang rådgivet for åben mikrofon, i podcasten Det Politiske Kampagnestøberi. Afsnittet indeholder en generel opsamling på hovedpointerne i forløbet, hvor formandskabet især har skulle arbejde med to ting (1) at bruge mindre energi på at insistere på og forklare korruption og (2) at blive bedre til at italesætte konkrete policy anbefalinger og mærkesager, for at lede debatten hen på et andet niveau.

Scroll til toppen