Briefingrapport: Lobby transparens i EU

Briefingrapport: Lobby transparens i EU Lobbyisme udgør en del af ethvert sundt demokrati, idet det giver beslutningstagere mulighed for at indsamle ekspertise fra en række interessenter og dermed træffe velinformerede beslutninger. Men uden regulering kan lobbyisme resultere i lovgivning der favoriserer særlige interessegrupper, medfører uansvarlige miljømæssige og socioøkonomiske skade, og i værste fald bidrager til alvorlige tilfælde af korruption. I EU rammer er skandaler som Dieselgate, Uber-sagerne og Qatargate blot nogle eksempler på konsekvenserne af utilstrækkelig regulering af interessenvaretagelse. Transparency International EU (TI-EU) har uddarbejdet en briefingrapport, der addresserer disse spørgsmål. Læs rapport her

Briefingrapport: Lobby transparens i EU Læs videre »

Corruptions Perceptions Index 2023

PERSPEKTIVER PÅ CPI 2023 (Corruption Perception Index) Den årlige liste over opfattelsen af korruption i verdens lande tegner der samme billede som de seneste år. Trenden er den samme. Den årlige måling tegner fortsat et meget rødt verdenskort, hvor der er en eklatant mangel på gode nyheder. Det er en kæmpe udfordring, hvis verden skal nå FN’s verdensmål. Korruption er med til at devaluere værdien af den politiske beslutningskraft. Derfor skal CPI’en også være en påmindelse til Danmark, om vores globale ansvar. Det er også i vores egen sikkerhedspolitiske interesse.

Corruptions Perceptions Index 2023 Læs videre »

ADD Partnerskab

Transparency Danmark har indgået partnerskab med ”Algoritmer, Data og Demokrati” (ADD). Vores nye strategi betyder, at vi forsøger at få Transparency International bevægelsen til at vedtage en officiel strategi for digitalisering, etisk brug af data og algoritmer.

ADD Partnerskab Læs videre »

Invitation til Danmarks Åbenhedspris 2023

For tredje år i træk, er Transparency International Danmark stolte af at kunne invitere til Danmarks Åbenhedspris. Sæt et kryds i kalenderen tirsdag den 26. september 2023, kl. 17 for her skal der uddeles Åbenhedspris og Ungdommens Åbenhedspris til de modige stemmer i Danmark, der arbejder for at skabe mere gennemsigtighed i det danske samfund.

Invitation til Danmarks Åbenhedspris 2023 Læs videre »

Scroll to Top