Undervisningsmateriale

UNDERVISNINGSMATERIALE

Et spørgsmål om korruption?

-andet undervisningsmateriale til klassen

 

I denne pakke finder du vores undervisningsmateriale, som består af tre dele: En video, et korruptionsspil og dilemmakort.

Materialet er som udgangspunkt udviklet til elever på gymnasialt niveau, men kan anvendes af andre aldersgrupper. Du kan vælge at anvende alle tre dele eller blot de elementer, du finder interessant.

Ideelt set faciliterer medarbejdere fra Transparency International Danmark undervisningen. Hvis dette ikke er muligt, kan læreren selv facilitere undervisningen med hjælp fra TI-DKs følgebrev til undervisningsmateriale.

1. Video

Vores korte video giver en god forklaring af, hvad korruption er. Den fungerer dermed godt som introduktion til emnet (ca. 15 min. selve videoen tager 10 min).

  • Du kan se videoen her 

2. Korruptiland – et spil om korruption

Korruptiland er et brætspil, der giver deltagerne en god fornemmelse af de dilemmaer, der kan føre til korruption. Spillet giver ligeledes indblik i hvordan det er at agere som virksomhed i en korrupt verden (ca. 25 min.).

3. Dilemmakort

Dilemmakortene er udviklet med henblik på at vise, hvordan korruption kan komme til syne i forskellige hverdagssituationer (ca. 20 min.).

Kontakt os endelig på sekretariatat@transparency.dk, hvis I har spørgsmål eller ønsker, at sekretariatet faciliterer undervisningen.

Scroll to Top
Transparency International Danmark