Bliv frivillig

Bliv Frivillig

Brænder du for at arbejde imod korruption og dermed for et samfund præget af tillid, respekt og solidaritet? Synes du også, at gennemsigtighed er vigtigt for et velfungerende demokrati? – Engagér dig som frivillig i Transparency International Danmark og hjælp os med at gøre en forskel!

Vi søger lige nu frivillige til fire forskellige projekter i 2024. 

Hvis du synes, at et eller flere af frivilligprojekterne lyder spændende og som noget for dig, så tøv endelig ikke med at skrive til os på sekretariatet@transparency.dk. I din mail skal du skrive, hvilket projekt du gerne vil være en del af og du er selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål til de forskellige projekter. Vi påbegynder kun projekter, hvis der mindst tre frivillige der viser interesse. 

Vi glæder os til at høre fra dig!

Projekt 1: Vær med til at dokumentere korruption i Danmark

I Transparency International Danmark tror vi på eksemplets magt, derfor har vi brug for frivillige der vil være med til at indsamle dokumentation for korruption i Danmark. Målet er at få lavet et arkiv over korruption i Danmark, der kan ligge frit tilgængeligt på vores hjemmeside. De frivillige mødes regelmæssigt, til et hyggeligt møde, hvor alle har forberedt en korruptionscase hjemmefra. Ved mødet vil alle cases blive diskuteret og efterfølgende lagt ind korruptionsarkivet. Du skal ikke på forhånd at have en kæmpe viden om korruption, for at være med. Den eneste forudsætning er, at du er engageret og nysgerrig på projektet med et ønske om at lære mere.

Projekt 2: Bliv en del af vores eventgruppe

Har du en idé til at spændende arrangement, der sætter fokus på korruption? Så er eventgruppen måske for dig. Eventgruppen planlægger og afholder forskellige arrangementer og begivenheder, der har til formål at øge opmærksomheden omkring korruption. Tidligere har eventgruppen bland andet lavet kampagne til folketingsvalg, været med på Folkemødet på Bornholm, og afholdt quiz- og filmaftener. Som frivillig i eventgruppen forventer vi, at du er er idérig og kan skabe synlighed omkring Transparency International Danmark, er engageret og fyldt med gå-på-mod, og at du kan deltage aktivt i møder og arrangementer.

Projekt 3: Vær med til at forberede oplæg og udbrede kendskabet til korruption i Danmark

TI-DK bliver ofte kontaktet af gymnasier, virksomheder, organisationer m.m., som efterspørger muligheden for, at vi kommer og holder et oplæg hos dem. Det kan enten være generelt om korruption og magtmisbrug eller et mere konkret fokus, som er relevant for den enkelte virksomhed etc. Det er altid et bestyrelsesmedlem i TI-DK, som er ansvarlig for oplægget, men som frivillig kan man være med til at forberede oplægget og kan deltage sammen med bestyrelsesmedlemmet ved selve oplægget.

Projekt 4: Transparency International Danmarks Whistleblowerrapport 2.0

I 2021 trådte Lov om beskyttelse af whistleblowere i kraft i Danmark. Alle offentlige virksomheder skal have en whistleblowerordning. I begyndelsen af 2023 indsamlede vi virksomhedernes årsrapporter og på baggrund af disse udgav vi rapporten Whistleblowing in the Wind i foråret 2023. Nu er vi i gang med forberedelserne til en whistleblowerrapport 2.0. Vi vil se på udviklingen med antal og typer af whistleblower sager, og forsøge at finde årsagerne bag. Projektet er for at sikre bedre beskyttelse for whistleblowere i Danmark. Som frivillig på projektet vil du hjælpe med at indhente data, bearbejde dataen og være med til at analysere på de resultater, som dataen viser. Der kan også være mulighed for at være med i selve udarbejdelsen af rapporten, både det skriftlige og visuelle.

Scroll to Top