Danmarks Åbenhedspris

Hvert år uddeler Transparency International Danmark den anerkendte Danmarks Åbenhedspris samt Ungdommens Åbenhedspris. Der er flere nominerede til priserne og kan både være journalister, organisationer, privatpersoner, eksperter m.fl., som alle har været med til at sætte fokus på korruption og arbejdet for at skabe mere åbenhed i samfundet. Vinderne offentliggøres til en prisuddeling, der de seneste to år har fundet sted om efteråret. I forbindelse med at vinderne annonceres, får de en begrundelse af priskomiteen for, hvorfor netop de har vundet Danmarks Åbenhedspris eller Ungdommens Åbenhedspris. 

Danmarks Åbenhedspris og Ungdommens Åbenhedspris har det formål at hylde nogle af de mennesker i det danske samfund, som er med til at arbejde for at gøre Danmark til et mere åbent samfund og vise, hvilke konsekvenser korruption kan have. Deres arbejde viser også, hvorfor det er vigtigt at have fokus på at mindske korruption og afliver myten om, at “der ikke er korruption i Danmark”. Dette sætter TI Danmark fokus ved at uddele en pris, der hylder netop dette vigtige stykke arbejde. 

Prisuddelingen er nu blevet afholdt to gange i 2021 og 2022, hvor Ungdommens Åbenhedspris for første gang blev uddelt i 2022. Begge gange har der været fuldt hus, hvor journalister, eksperter og andre interesserede inden for feltet har deltaget. Det har altså været en stor succes og vi ser allerede frem til at uddele priserne igen i år. 

Danmarks Åbenhedspris 2022

Læs her om arrangementet i 2022 og vinderne af Åbenhedsprisen 2022 og Ungdommens Åbenhedspris 2022.

Danmarks Åbenhedspris 2021

Læs her om arrangementet i 2021 og vinderne af Åbenhedsprisen 2021

Nedenfor: Åbenhedsprisen 2021

Formand i TI Danmark, Jesper Olsen, overrækker Åbenhedsprisen 2021 til gravergruppen fra Berlingske og TV2 for deres afsløring af gældsskandalen i Danske Bank. Den anden vinder af prisen var VERON, en whistleblowerforening.

Nedenfor: Åbenhedsprisen 2022

Den ene af vinderne af Åbenhedsprisen 2022 var de medvirkende i TV2-dokumentaren “Herlufsholms hemmeligheder”. Til højre står formand i TI Danmark, Jesper Olsen, og på venstre side er formanden for priskomitéen, Lisbeth Knudsen.

Scroll to Top