Corruption Perceptions Index

Transparency International offentliggør hvert år Corruption Perceptions Index. Også kendt som CPI. Dette er en årlig rapport, som måler den opfattede korrupt i den offentlige sektor, i 180 lande. Hvert lands score er udregnet ud fra minimum 3 data kilder fra 13 uafhængige korruptions spørgeundersøgelser og vurderinger. Dette betyder også at Transparency International ikke selv er en del af dataindsamlingen.

Transparency International definerer korruption som, “misbrug af betroet magt til egen vinding”. 

Hvert land for tildelt en score, ud fra de den data der er indsamlet, mellem 0 og 100. Hvor 0 er meget opfattet korruption og 100 er meget lidt opfattet korruption. Et lands placering i rapporten er på baggrund af landet score relativt til andre lande, og der bør derfor ikke ses på placeringen af landet, men landets samlet CPI score, for at indikere niveauet af korruption.

CPI’en er en globalt anerkendt og nyttig indikator for niveauet af korruption i et land, men det er også begrænset af eksperters og fagfolks opfattelse af korruption i den offentlige sektor i det givet land. Derfor bør CPI’en bruges sammen med andre undersøgelser og rapporter, så som Global Corruption Barometer eller Exporting Corruption rapporter. 

Ser videoen til højre og lær mere om Transparency Internationals Corruption Perception Index.

Eller læs den seneste Corruption Perceptions Index rapport her.

Scroll to Top
Transparency International Danmark