CPI 2015

27-01-2016 I dag blev Transparency Internationals Corruption Perception Index (CPI) udgivet for året 2015. Danmark falder et point, men beholder sin “førsteplads” på listen bag Finland og Sverige. Til trods for den fine placering, bemærkes det at der har været store korruptionssager i de nordiske lande.

I rapporten for det årlige CPI indeks kan vi konstatere, at korruption fortsat er en global udfordring. Det kommer næppe som nogen overraskelse, men faktisk scorer to ud af tre lande på indekset rigtig dårligt (under 50). Det anslås over seks milliarder mennesker lever i et land med et seriøst korruptionsproblem.I rapporten kan du bl.a. se at:

  • Ikke et eneste af BRICS landene samler mere end 50 ud af 100 mulige point. Der er altså stadig rigtig dårlig udsigt til transparens i verdens højestbuldrende økonomier.
  • De dårligst rangerede lande er fortsat lande, der er plaget af konflikt og vold.
  • Over halvdelen af landene er gået tilbage fra sidste år. 2015 har været et år med stor fokus på korruption og mange skandaler verden rundt.
  • Følgende lande gjort flotte fremskridt over de sidste tre år: Grækenland, Senegal og Storbrittanien. Følgende har set en modsat udvikling: Australien, Brasilien, Spanien og Tyrkiet.

Selvom de nordiske lande rangerer flot på listen, bemærkes det at der også her har været flere store korruptionssager. Danmark trækkes frem for sagen om bestikkelse af offentligt ansatte i Region Sjælland

 

Scroll to Top
Transparency International Danmark