Gianni Infantino: DBUs favorit til posten som FIFA præsident

16-02-2016 Den 26. februar skal FIFAs 209 nationale fodboldforbund til præsidentvalg. Korruption i FIFA står som en af de største korruptionssager i 2015. Danmark (DBU) peger på Gianni Infantino. Gianni_Infantino_2011
DBU gik tidligere på måneden frem med melding om at pege på Gianni Infantino som kandidat til FIFAs præsidentpost. DBU har sammen med de andre nordiske fodboldforbund holdt møder med de forskellige kandidater, og har blandt andet spurgt ind til kandidaternes holdning til reformer for åbenhed og gennemsigtighed i FIFA. Infantino beskriver selv i sit manifest, vigtigheden af reformer i den globale fodboldverden.
Infantino har ingen kendte korruptionssager i bagagen, men hans bånd til den suspenderede Michel Platini kan være en svaghed. Sporting Intelligence har sammenfattet en glimrende profil på Infantino (og de andre kandidater), der kan læses her.
De nationale fodboldforbund går til valg d. 26. februar, og det må endelig stå helt klart, FIFA har brug for gennemgående reformer. Hvis du er enig, vil vi foreslå at tilslutte den globale bevægelse, der forsøger at lægge pres på kandidaterne for omlægning af FIFA.  Du kan tilslutte dig de mange mennesker, der har lagt pres på Infantino for at slå et slag for gennemsigtighed via Twitter:

Læs mere om kampagnen op til FIFAs præsidentvalg her.

Scroll to Top
Transparency International Danmark