Nu er der åbent for nomineringer til Åbenhedsprisen og Ungdommens Åbenhedspris 2024

Indkaldelse til nomineringer af Åbenhedsprisen og Ungdommens Åbenhedspris 2024

Vi skal endnu engang hylde de modige stemmer, der tør stille sig frem og arbejde for mere gennemsigtighed i samfundet. Det sætter vi fokus på med de to åbenhedspriser.

Åbenhedsprisen uddeles til en person eller organisation, som på den ene eller anden vis har været med til at skabe større åbenhed i samfundet. Sidste år var kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital omdrejningspunktet for prisuddelingen. Prismodtagerne blev whistleblowerne blandt lægerne på mave- og tarmkirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital. Vinderen af Åbenhedsprisen modtager 70.000 kr. 

Ungdommens Åbenhedspris uddeles til en eller flere personer, som går på en ungdomsuddannelse, er en del af en ungdomsorganisation eller ungdomshøjskole.

Ungdommens Åbenhedspris 2023 gik til de unge bag kampagnen ’Lås den gyldne svingdør’. Kampagnen blev igangsat af en gruppe højskoleelever fra Krogerup Højskole i foråret 2023.

I TI-DK mener vi, at ungdommen spiller en særlig rolle i at skabe åbenhed i det danske samfund ved at tale højt om emner, som ellers kan være mørklagt, og vi opfordrer ungdommen til at deltage i samfundsdebatten om korruption og tillid. Vinderen af Ungdommens Åbenhedspris modtager 5000 kroner. 

I år kan vi med glæde meddele, at vi har fået et helt nyt medlem af priskomiteen i form af Anne Birgitte Gammeljord. Anne Birgitte er advokat og partner i Rovsing & Gammeljord, medlem af European Law Institute executive committe, medlem af Advokatnævnet, og så var hun anklager i rigsretssagen i 2021.

Igen i år ser vi frem til at modtage en masse gode nomineringer, hvoriblandt vi vil finde dette års vindere af Åbenhedsprisen og Ungdommens Åbenhedspris. Nomineringerne indsendes ved at skrive til sekretariatet@transparency.dk.

Uddelingen af Åbenhedsprisen og Ungdommens Åbenhedspris er muligt med støtte fra Borgerretsfonden.

Læs mere om Danmarks Åbenhedspris, priskomiteen og de tidligere vindere her

Scroll to Top
Transparency International Danmark