Socialdemokratiets møder med Erhvervsklubben, er et forsøg på at skille varmt og koldt vand.

 

Når Socialdemokratiets toppolitikere holder møder med medlemmerne i deres erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst, kan det være svært at se forskel på om det er embedsmænd eller partipolitikere, der tropper op. Specielt Mette Frederiksens forskellige roller har været et omdrejningspunkt i Berlingske, der bragte en artikel om hendes rolle.

»Sondringen mellem rollerne er vigtig, fordi den afgør, om det er lovligt eller ulovligt. Når hun [Mette Fredriksen] optræder som statsminister, har hun en betroet magt og varetager et embede. Man må ikke tage penge for at gå til møde i kraft af sit embede,« udtaler vores formand i Transparency International Danmark, Jesper Olsen, til Berlingske.

Erhvervsforum Vækst er Socialdemokratiets forening med betalende medlemmer, der for et kontingent på 20.000 kr om året kan få netværksmøder med partiets politikere, heriblandt Mette Frederiksen. Jesper Olsen udtaler til Berlingske: »Problemet er, at statsministeren prøver at gøre, hvad ingen andre kan: At skille det kolde vand fra det varme. Deltagerne i erhvervsklubben mødes jo ikke med Socialdemokratiet, de deltager jo, fordi de vil møde statsministeren og regeringens andre ministre.«

Derudover bliver der også overført penge fra Erhvervsforum Vækst til Socialdemokratiet i valgår, hvor bidragsyderne kan holdes anonyme hvis de donerer under en grænse på 21.900 kr.
Læs artiklerne fra Altinget og Berlingske her:

https://www.altinget.dk/artikel/justitsministeriet-embedsvaerket-maa-gerne-levere-ministeroplaeg-til-moeder-i-s-erhvervsklub

https://www.berlingske.dk/politik/et-nyt-svar-om-mette-frederiksens-rolle-i-erhvervsklub-vaekker-undren

Scroll to Top
Transparency International Danmark