Mangel på gennemsigtighed i Esbjerg fBs ejerforhold

Vores formand Jesper Olsen har i Ekstra Bladet kritiseret Esbjerg forenede Boldklubber for manglende gennemsigtighed i klubbens ejerforhold.

Kritikken kommer efter, at Ekstra Bladet  kan oplyse, at et selskab i Hong Kong, som er kendt for at være et attraktivt sted for virksomheder, der gerne vil undgå at betale skat, ejer hovedparten af EfB. Kritikken fra Jesper Olsen går også på at reglerne i Hong Kong gør også at det ikke er oplyst, hvem der reelt ejer fodboldklubben. Dermed ved hverken fans eller dem i og omkring klubben, hvem der egentlig ejer klubben.

TI-DK mener, som Jesper Olsen også udtaler til Ekstra Bladet. ”For at beskytte sportens integritet og de værdigrundlag, som den hviler på, er der væsentlig grund til gennemsigtighed. Sport er ikke kun en økonomisk forretning; det udgør ofte også et pejlemærke for eksempelvis unge mennesker, der ser sportsstjerner som forbilleder”. Derfor er det vigtigt at der er åbenhed og gennemsigtighed i sportklubbernes økonomi og ejerforhold.

Læs hele artiklen her: https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/esbjerg-ejere-i-kendt-skattely-stort-problem/8731005

Scroll to Top
Transparency International Danmark