Det er korruption, når ledere begår sexchikane

I dag er det tre år siden, at #MeToo spredte sig viralt på sociale medier, og debatten er fortsat højaktuel. Men den overser, at der i de fleste tilfælde er tale om korruption, og at problemet derfor bør håndteres som et strukturelt problem.

Transparency International definerer korruption som misbrug af betroet magt for egen vinding. Når sexisme på arbejdspladsen finder sted i ulige magtrelationer, er der derfor tale om korruption. Uanset om gevinsten er af økonomisk eller seksuel karakter, er det korruption.

”Det er helt afgørende, at vi begynder at tale om #MeToo-hændelser mellem leder og medarbejder som korruption, fordi korruption i alle dens afskygninger er et strukturelt problem, der skal adresseres med omfattende kulturelle og strukturelle løsninger.”

Læs hele artiklen i Information her.

I samme forbindelse skrev vi til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med en opfordring til at undersøge, hvorvidt strukturelle faktorer er baggrunden for problemet. For i så fald, mener vi ikke, at flere regler, mere kontrol og større bøder er vejen frem. Snarere bør man undersøge, om der er de rigtige mekanismer ved ansættelse, forfremmelse og lønstrukturen.

Du kan læse ministerens svar på vores henvendelse her.

Scroll to Top