Bestyrelsesmedlem Jens Berthelsen er gået bort

22-06-2015 Efter længere tids sygdom gik Jens Berthelsen, en af de største anti-korruptionsforkæmpere i Danmark, bort mandag den 15. juni.
Jens
Jens Berthelsen blev første gang valgt ind i bestyrelsen i 2005 og var et aktivt medlem lige siden. I perioden 2006-2007 var han valgt som bestyrelsesformand, og ydede en stor indsats for at få effektiviseret og synliggjort Transparency International Danmark.
Jens havde mange års erfaring med korruptionsbekæmpelse. Han stiftede i 2004 sit firma, GAN Integrity Solutions, som specialiserer sig i at hjælpe virksomheder mod korruption og blandt andet står bag Business Anti-Corruption Portal, hvor virksomheder kan få gratis værktøjer til at undgå korruption. Han var desuden medlem af det Internationale Handelskammers “Anti-Bribery Commission” og BIACs “Committee Task Force on AntiCorruption”, hvor han bidrog med sin store viden om korruptionsbekæmpelse i praksis ved udviklingen af internationale anti-korruptionsstandarder og -guidelines.
Oprindeligt var Jens uddannet skibsbygger, men uddannede sig derefter til cand.scient.pol. og steg til tops som embedsmand i det daværende industriministerium. Her arbejdede han bl.a. med sanktionerne mod apartheidstyret i Sydafrika og fik solid indsigt i FNs menneskerettighedeskonvention. Siden blev han chefkonsulent ved Dansk Industri, hvor han fik sat menneskerettigheder og anti-korruption på dagsordenen ved at tage initiativ til oprettelse af Global Compact Nordic Network. I kraft af sin store viden og stærke engagement var Jens stærkt eftertragtet som konsulent af virksomheder, der havde brug for vejledning til at undgå korruption, hvilket blev inspirationen til at starte egen konsulentvirksomhed.
Jens Berthelsen var en af de absolut største anti-korruptionsforkæmpere, Danmark nogensinde har haft, og var også meget anerkendt på internationalt plan. Han har sat anti-korruption på dagsordenen hos danske virksomheder såvel som offentlige institutioner som Udenrigsministeriet og Danida. Jens arbejdede tæt sammen med Transparency Internationals hovedkontor i Berlin, som ofte brugte ham som ekspert og opfordrede ham personligt til at stå i spidsen for Transparency International Danmark.
 
Jens vil blive savnet både som kollega og ven.
Æret være hans minde.
 

Scroll to Top
Transparency International Danmark