DBU’s investeringer skal frem i lyset, hvis de skal kunne stå på mål for deres egen standard

På trods af DBU’s arbejde med at sikre transparens, Good Governance og samfundsansvar er Dansk Boldspils Unions aktieinvesteringer lukket land for offentligheden.

I DBU’s seneste regnskab fremgik det, at de tjente 6,7 millioner kr. på sine aktieinvesteringer i 2020. Beholdningen er nu steget til næsten 200 millioner kr. skriver Altinget i deres artikel om DBU’s hemmeligholdelse af investeringer.

”Det er helt uholdbart at DBU ikke vil fortælle hvad de investerer i” udtaler vores formand Jesper Olsen til Altinget. Ifølge ham, har især herrelandsholdet i fodbold fået en unik status i danskernes bevidsthed, og det medfølger et særligt samfundsansvar.

Bekymringen går på at lukketheden kunne skyldes, at DBU har økonomiske interesser, der ikke tåler dagens lys. Det er et problem for dermed kan DBU skrive sig ind i tendensen ’sportswashing’. Dette kan være renvaskning af lyssky industrier, handel med våben, kul eller diktaturstater ved hjælp af deres gode ry, og deres sportsudøveres berømmelse. Dette ses f.eks. i forbindelse med Qatar, der er er ved at blive en del af det gode selskab med sponsorater til UEFA, store europæiske fodboldklubber og værtsrollen til VM.

Sagen har fået vores formand og næstformand, Jesper Olsen og Karinna Bardenfleth til at skrive en kronik til Altinget. Ifølge dem handler det om at sikre sportens integritet, og de sender derfor en opfordring til DBU.
”Derfor foreslår vi helt konkret, at for at få licens i de nationale turneringer, skal der være fuld transparens om ejerforholdene. Også de udenlandske. Det bør dels ske på klubbernes egne informationskanaler, men bør også være tilgængelige på DBU’s hjemmeside. Det er i virkeligheden ikke ret meget eller administrativt byrdefuldt for DBU at sikre sig”

 Læs hele kronikken fra vores formand og næstformand her.

 Få uddybet sagen om DBU i Altingets artikel her.

 

Scroll to Top
Transparency International Danmark