Rygende pistol afslører de utætte huller mellem minister- og politikerrollerne i Socialdemokratiet.

Socialdemokratiets forsøg på at holde deres rolle som partipolitikere og ministre adskilt, når de har møder med deres erhvervsklub, må siges at være mislykkedes. Transparency International mener at der er tale om korruption.

Tandlægeforeningen brugte deres medlemskab i Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst, til at skaffe møder med den kommende sundhedsminister Magnus Heunicke, før han var udpeget til posten. Dette blev afdækket af Altinget, der bragte en artikel på baggrund af en aktindsigt i en mail.
Transparency International mener, at dette er den rygende pistol, der afslører Socialdemokratiets utætte forhold mellem deres roller som politikere og ministre. Altingets afsløring bekræftede vores formand Jesper Olsens bekymring, da han udtalte til Berlingske: ”statsministeren prøver at gøre, hvad ingen andre kan: At skille det kolde vand fra det varme. Deltagerne i erhvervsklubben mødes jo ikke med Socialdemokratiet, de deltager jo, fordi de vil møde statsministeren og regeringens andre ministre.«

Medlemmerne af Socialdemokratiets erhvervsklub betaler 20.000 kr. om året, for bl.a. at kunne holde møder med partipolitikere. Dette forhold bliver dog problematisk når partipolitikerne også udfylder roller som ministre og er en del af embedsværket.

Transparency International mener, at der i dette tilfælde er tale om korruption, fordi Tandlægeforeningen opnår en tydelig fordel i køen for at møde Sundhedsministeren, ved at henvise til deres betalende medlemskab i Erhvervsforum Vækst.

“Dermed beviser ministeriet også, at man ved at betale penge kan købe adgang til en minister, og det er korruption. Ros til Sundhedsministeriet for at gøre, hvad der er rigtigt, men kritik til ministeren for at lade sig købe. Her har vi den rygende pistol,” udtaler vores formand Jesper Olsen.

Transparency International mener at politiske overvejelser bør være årsagen til ministrenes prioritering blandt møder, ikke økonomiske overvejelser.

 

Læs mere om Sundhedsministeriets håndtering og Tandlægeforeningens beklagelse i artiklen fra Altinget her.

Læs artiklen bragt af Berlingske her.

Scroll to Top