Delegationsbesøg fra Sydkorea

07-09-2016 Vi fik i mandags besøg på kontoret af en delegation fra Sydkorea bestående af embedsmænd og lokalpolitikere fra Goyang City, en forstad til Seoul på lidt under en million indbyggere.

Delegationen var organiseret i samarbejde med den sydkoreanske ambassade i Danmark, hvor 12 embedsmænd og lokalpolitikere fra Goyang City var fløjet til Danmark. Delegationen var anført af Goyang Citys egen borgmester, Dr Sung Choi.

Til baggrund for besøget ligger lovforslaget til anti-korruptionslovgivning “Kim Young-Ran Act“, der søsættes i slutningen af september måned. Kim Young-Ran Act er målrettet at bekæmpe korruption i Sydkoreas offentlige sektor, og har i den senere tid mødt megen modstand og kritik for muligvis af være forfatningsstriig. Delegationen var derfor interesseret i at lære hvilke faktorer, der bidrager til Danmarks førsteplacering på Transparency Internationals Corruption Perceptions Index, der netop måler opfattet korruption i den offentlige sektor.
Under besøget gav foreningens formand, Knut Gotfredsen, et indholdsrigt oplæg, hvor han bl.a. fortalte delegationen om:

  • Corruption Perceptions Index, Bribe Payer’s Index og implikationerne når man sammenligner de to
  • En grundig sammenligning af dataen bag CPI for henholdsvis Danmark og Sydkorea
  • TI-DKs arbejde og TRAC 2016
  • NIS-studierne
  • Dansk korruptionshistorie, med udgangspunkt i Mette Frisk Jensens kyndige gennemgang
  • De kulturelle faktorer i korruption

Til sidst var der spørgsmål fra delegationen, hvor primært borgmester Dr Sung Choi, havde mange spørgsmål til Knut Gotfredsen. Delegationen var mest interesseret i at lære om TI-DKs forståelse af vigtigheden af kulturelle faktorer i anti-korruption samt kønnenes ligestilling som en vigtig faktor i et mindre korrupt samfund.

Du kan her hente Knut Gotfredsens præsentation fra arrangementet.

Scroll to Top
Transparency International Danmark