Eksklusiv forpremiere på filmen SHADOW WORLD

2-11-2016 Transparency International Danmark inviterer til helt ekstraordinær forpremiere på SHADOW WORLD, filmen der afslører den korrupte virkelighed bag den globale våbenhandel.shadow-world-poster
Vi er stolte over at kunne præsentere en forpremierevisning på SHADOW WORLD på Copenhagen Business School onsdag d. 9. november kl. 16.00.
Filmen har får først premiere i Grand Teatret d. 13. november, men helt eksklusivt har vi fået lov at vise filmen for første gang i Danmark uden for pressen. Efter visningen får vi besøg af Andrew Feinstein (forfatter til bogen bag SHADOW WORLD), der vil give en gæsteforelæsning og svare på spørgsmål om filmen. Filmen vil på et senere tidspunkt også blive vist på DR2 Dokumania.
Vi anslår at selve arrangementet varer i alt 2,5-3 timer og der vil være kaffe/te undervejs.
Tilmelding skal ske via Facebook på følgende link: https://www.facebook.com/events/2131834450375732/
 

ANDREW FEINSTEIN
Våbenindustiekspert og forfatter til “The Shadow World: Inside the Global Arms Trade”
Andrew Feinstein er en af verdens førende eksperter i korruption og den globale våbenhandel. Han bliver hyppigt brugt på BBC, CNN, Al Jazeera og The Guardian, og hans forfatterskab er blevet offentliggjort af blandt andre The New York Times, Der Spiegel og Huffington Post. Som forfatter til bogen, som filmen SHADOW WORLD er baseret på, har han hjulpet produktionsholdet med de  aktuelle emner og historie, der behandles i filmen. Andrew grundlagde Corruption Watch UK, og er tidligere ANC-medlem i Sydafrikas parlament under Nelson Mandela.

samarbejdeHVOR
Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg .
Lokale SPs14
HVORNÅR
Onsdag d. 9. november kl 16.00.
HVEM
Eventet arrangeres af Transparency International Danmark, Final Cut For Real og CBS Film.
 
 

Instruktørens redegørelse for filmen
“Da jeg udviklede historien sammen med Andrew, indså jeg, at korruption ikke er en beskidt, lille bivirkning ved våbenhandlen, men faktisk våbenhandlens definerende faktor. Og endnu vigtigere: At våbenhandlen er indviklet i udenrigspoliske beslutninger, der rent faktisk baner vejen for krig.
Det drejer sig ikke om nogle småskurke, der sælger ulovlige våben. SHADOW WORLD handler om store virksomheder og medspillere på de højeste regeringsniveauer. Det er meningen, at forsvarsindustrien skal øge sikkerheden, men i stedet forårsager den det diametralt modsatte: En farligere verden. Politikere, der burde repræsentere vores håb og drømme, sælger os frygt og mareridt på vegne af de selvsamme virksomheder, som lobbyer for krig.
Krigsindustrien manipulerer medierne til at kultivere frygt, hvilket har skabt en virkelighed defineret af vold. Min tilgang til fortællingen involverer medie-arkæologi: En undersøgelse af, hvordan medierne påvirker os, sideløbende med en undersøgelse af de myter om menneskets natur, der hylder grådighed og selviskhed. Jeg mener, at vi som mennesker kan vælge at omfavne et andet paradigme – ét, der er baseret på samarbejde, konflikttransformation og dialog. Som Howard Zinn engang sagde: ”At krig er en del af fortiden, betyder ikke, at det skal være en del af fremtiden”.”
– Johan Grimonprez
Scroll to Top
Transparency International Danmark