Er Matador egentlig et stykke dansk historie fyldt med korruption?

Jesper Olsen, vores formand i Transparency International Danmark, har medvirket i dette års første afsnit af podcasten, ’Meget mere Matador’. Her bliver der gjort op med, hvem og hvad der er korrupt, i en af de største danske fictions serier, og hvordan korruptionen i serien trækker tråde til aktuelle sager og hændelser i dansk politik i dag.

Dette afsnittet hedder ’Glemte notater og fordækte aftaler i Korsbæk’, hvilket præcis, er det, der er temaet for afsnittet. Efter introduktionen til podcasten, bliver Jesper Olsen spurgt til hvilke karakterer der ikke er korrupte, hvortil han svarer at, ”de eneste jeg virkelig kan komme i tanke om, det er Maude og Dr. Hansen, han snyder kun i matador, og kun når det bliver opdaget.”. Jesper Olsen fremhæver efterfølgende, at Matador er god at referere til når man skal forklare de mekanismer der er, eller fører til, korruption. Han tilføjer, at Matador også ”siger en lille smule om, hvorfor danskerne har så svært ved at acceptere, at vi har korruption i Danmark, fordi det foregår på nogle af de her måder, som simpelthen så mesterligt bliver beskrevet.”.

Gennem afsnittet bliver der blandt de medvirkende diskuteret diverse episoder i serien, hvor der helt tydeligt er korrupt adfærd. Hertil er det interessante aspekt fra Jesper Olsen, nemlig at der kan trækkes mange streger fra, hvad der foregår i Matador og til sager og situationer i dag, hvor der synes at være tilsvarende korrupt adfærd. Her fremhæver Jesper Olsen netop forholdet mellem Mads Skjern og Godtfred Lund, hvor der er tjenester og penge mellem de to, hvor der kan trækkes en tråd direkte til de erhvervsklubber, der i dag er centrum for debat om finansiering af politiske partier.

Hør mere om rådhusaffæren og andet korrupt adfær, der foregår i Matador, og hvordan der kan trækkes tråde til det der sker i dag. Hele podcasten kan findes her: https://www.dr.dk/lyd/special-radio/meget-mere-matador/meget-mere-matador-9

Scroll to Top