Hjælp os med vores kampagne til Folketingsvalget

Valgkampen er i fuld gang på trods af, at valget ikke er udskrevet endnu. Partierne markedsfører allerede deres politik og indsamler penge til deres kampagner. Og i den sammenhæng har de seneste par måneders forsidehistorier gjort, at der har været stor fokus på reglerne om privat partistøtte.

I Transparency International Danmark arbejder vi aktivt på at få ændret disse regler. Vi tror på, at gennemsigtighed i partistøtte er en vigtig del af vælgerens demokratiske ret. Men den politiske stemning har ikke hidtil været at ændre det. Hvis du vil vide mere om vores position og partiernes holdning om privat partistøtte, kan du læse et fakta-ark om en undersøgelse, en gruppe af vores frivillige har foretaget. Undersøgelsen viser bl.a. hvilke partier, som gerne vil bevare den nuværende grænse for privat partistøtte og hvilke partier, som vil sænke grænsen for at sikre mere åbenhed Læs her faktaarket om partiernes holdning til privat partistøtte

Vi gør en stor indsats i medierne. Du kan også gøre noget ved at bruge din stemme, bl.a. på de sociale medier. Du kan læse om hvordan nedenfor. Vi håber, du vil være med.

Ramme på din Facebook-profil

Vi har lavet en ramme, som du kan sætte på dit profilbillede for at få nye regler om privat partistøtte på dagsordenen.
Find rammen her

Vi har også lavet en ramme, som du kan bruge til at opdatere din story og tage billeder med til samme formål. Dette kan f.eks. være af valgplakater, hvor der er nogle bestemte organisationer, virksomheder, brancher el.lign., der særligt har glæde af valgløftet.
Find rammen her

SoMe opslag (Facebook, Twitter, Instagram)

Vi vil løbende slå eksempler på valgannoncer op, hvor spørgsmålet om, hvem der har betalt, bliver endnu mere aktuelt.

Disse opslag lægges på twitter. Du kan følge med her

Opslagene lægges også på facebookDu kan følge med her

Endelig lægges de op på instagram. Du kan følge med her

Vi håber meget, at du vil være med til at ’like’ opslagene – og endnu bedre dele dem. Vi sætter meget pris på, når du deler dine egne kommentarer samtidigt. Og meget gerne med en opfordring til dine venner og følgere. Jo mere opmærksomhed, vi kan skabe omkring privat partistøtte, jo større chance er der for, at vi kan få nogle regler, der støtter op om at forbedre reglerne for privat partistøtte.

Husk endelig hashtaggene#HvadErDetViIkkeMåVide og #IngenKvalerMenHvemBetaler. Vi vil så gerne følge med i aktiviteten i denne debat og måle effekten efterfølgende.

Vi ved, at vi har nogle engagerede og politisk aktive medlemmer i Transparency International Danmark, og vi vil så gerne have dig med i vores arbejde. På den måde kan vi sammen gøre en forskel for gennemsigtigheden i dansk politik.

Vi håber, du vil være med!

Nedenstående billeder er eksempler på brugen af facebook-rammerne. De to kvinder på billederne er sekretariatet: Emma Siemens Lorenzen og Jasmin Frentzel Sørensen

Scroll to Top
Transparency International Danmark