Fælles opfordring til reel åbenhed om privat partistøtte

En række organisationer sender i dag sammen med Transparency International Danmark en opfordring til det nye Folketing om at skabe reel åbenhed om privat partistøtte.

Danmark topper listen over de mindst korrupte lande i verden. Det er en plads, vi er stolte af, men vi har også ’sorte pletter’, og én af dem er hemmelighedskræmmeriet om privat partistøtte.

Dét må vi få gjort noget ved. Og vi står ikke alene. Store danske medier, BørsenJyllands-PostenPolitiken og Mandag Morgen har på lederplads i 2019 udtrykt den samme opfordring. Du kan læse lederene ved at trykke på dem.

Vi har i et godt demokrati brug for stærke partier. Partier har brug for finansiering til deres arbejde. Derfor er privat partistøtte helt naturligt. Men det må ikke være sådan, at man i hemmelighed kan købe sig til indflydelse eller til adgang til politikere. Derfor må der være åbenhed. Det er i donorernes interesse og dermed også i partiernes interesse. Derfor er vi så glad for, at en række organisationer har modet til at stå som medunderskrivere, og vi opfordrer alle, der deler vores ønske, om at skrive sig på.

Medunderskrivere: Dansk Sygeplejeråd; Danske Fysioterapeuter; Det Økologiske Råd; Farmakonomforeningen; FOA – Fag og Arbejde; Frie Skolers Lærerforening; HKKF – Hærens Konstabel- og Korporalforening; Kriminalforsorgsforeningen; Retspolitisk forening; Skuespillerforbundet; Teknisk Landsforbund; Transparency International Danmark.

Du kan læse opfordringen ved at trykke her.

Læs også Børsens artikel om opfordringen her.

Scroll to Top
Transparency International Danmark