Invitation til Danmarks Åbenhedspris 2022

 

Du inviteres hermed til uddelingen af Danmarks Åbenhedspris 2022. Igen i år skal vi hylde de modige stemmer i Danmark, der arbejder for at skabe mere gennemsigtighed i det danske samfund. Som vinder af Åbenhedsprisen har man i det seneste år ydet en særlig indsats for åbenhed i samfundet og prisen har en værdi af 70.000 kr.
 
Sidste år var der to vindere af Danmarks Åbenhedspris 2021, hvor prisen blev overrakt til Whistleblowerforeningen VERON og gravergrupperne på Berlingske og TV2 for deres arbejde i afsløringen af gældsskandalen i Danske Bank. Begrundelsen for vinderne og billeder fra uddelingen i 2021 kan du læse og se her.
Som noget nyt i år uddeles også Ungdommens Åbenhedspris 2022, der gives til en ung på en ungdomsuddannelse eller i en ungdomsorganisation, som har været med til at skabe opmærksomhed på et emne med manglende åbenhed. Vi ønsker at anerkende den særlige og vigtige rolle, ungdommen spiller i skabe åbenhed i samfundet ved at tale højt om emner, der ellers kan være mørklagt. Med Ungdommens Åbenhedspris ønsker vi at motivere unge til at være med til at sætte fokus på områder med manglende tillid, magtmisbrug eller korruption.


Uddelingen i år finder sted d. 8. november kl. 17 på CBS, Porcelænshaven 22, lokale RS20, 2000 Frederiksberg. Efter prisuddelingen vil der være et oplæg af professor Michael Bang Petersen og formand for Innovationsfonden og fhv. departementschef i Finansministeriet Anders Eldrup. Herefter vil der være en Q&A med formand for priskomitéen Lisbeth Knudsen. I forlængelse vil satiregruppen MAGT fremvise en sang om korruption. Efter prisuddelingen vil Transparency International Danmark fungere som vært for en reception for at fejre prisvinderne, hvor der vil være lidt at spise og drikke.
Programmet er derfor som følger:

  • Kl. 17: velkomst
  • Prisuddeling
  • Oplæg af professor Michael Bang Petersen – Betydningen af åbenhed for befolkningens tillid
  • Oplæg af Formand for Innovationsfonden og fhv. departementschef i Finansministeriet Anders Eldrup – Udviklingen i forholdet mellem politikere og embedsmænd
  • Q&A v. formand for priskomitéen Lisbeth Knudsen
  • Satiregruppen MAGT optræder med sin sang om korruption skrevet til anledningen
  • Kl. 18-19: Reception for at fejre vinderne med Transparency International Danmark som vært

Du tilmelder dig ved at skrive til os på sekretariatet@transparency.dk. Der vil være mulighed for at deltage virtuelt, så hvis dette ønskes, skal du blot gøre os opmærksomme på det i forbindelse med din tilmelding.
Læs den officielle invitation ved at trykke her.

Scroll to Top
Transparency International Danmark