Kritisk håndtering af whistleblowersag af Udenrigsministeriet

Transparency International Danmarks formand, Jesper Olsen, kritiserer udenrigsministeriet, for at udhule formålet med statens whistleblowerordninger. Dette sker efter, at Berlingske kunne præsentere, at Udenrigsministeriet har videregivet whistleblowerens navn og indberetningens indhold til personen som sagen omhandler.

Dette er dybt kritisk, fordi hele formålet med ordningen er, som Jesper Olsen siger, ”at man kan aflevere følsomme oplysninger et trygt sted. Når man så har afleveret oplysningerne og bragt sig selv i spil, ønsker man da ikke at blive konfronteret med sin indberetning af den indberettede kollega.”. Netop dette er problemet, mener Transparency International Danmark.

Der vil dog i løbet af året træde en ny whistleblowerlov i kraft, efter implementeringen af EU’s whistleblower direktiv. Denne nye lov vil ifølge Jesper Olsen dog vanskeliggøre muligheden for at videregive navn eller andre følsomme oplysninger til enten den person indberetningen drejer sig om eller andre person som ikke burde være i besiddelse af sådanne oplysniger.

Læs hele artiklen her:  https://www.berlingske.dk/samfund/udenrigsministeriet-beskyldes-for-at-udhule-whistleblowerordning

Scroll to Top
Transparency International Danmark