Skal Danmark til VM i Qatar?

I sidste uge deltog Jesper Olsen, formand i TI-DK, i Radio 4’s daglige program 4-Toget. Her var fokus på en mulig boykot af VM i Qatar 2022. I den forbindelse kan du her læse om TI-DK’s syn på DBU’s rolle og nuværende borgerforslag om, at overlade beslutningen til Folketinget. Link til udsendelsen og borgerforslaget findes nederst på siden.

Lige nu eksisterer der et borgerforslag der har til hensigt at boykotte VM i Qatar 2022. Borgerforslaget opfordrer Folketinget til at tage beslutningen sådan at DBU har den fornødne politiske støtte.

Det forslag bakker TI-DK op om fordi det står klart, at DBU ikke kan finde ud af at sige fra. Det er utroligt vigtigt siden vi har kunne konstatere, at der har været rigtigt mange korruptionssager i forbindelse med VM værtskabet i Qatar. Derudover mener vi ikke, at der er noget validt sportsligt argument for, at en VM slutrunde skal spilles i et land uden nogen fodboldkultur, der i øvrigt ikke havde nogle fodboldstadions dengang de blev tildelt værtsrollen. På den baggrund mener vi helt enkelt, at vi skal sige fra overfor den usunde kultur der er i sporten. Korruption er doping for sportsledere og det skal vi have ryddet op i.

Hør hele udsendelsen her hvor Jesper deltager 20 min. inde.
(Time 1: Fodbold i Dubai, Julekort og Optimismeøkonomi)

Find borgerforslaget her.

 

Scroll to Top
Transparency International Danmark