Tænkepause: Korruption af Mette Frisk Jensen

03-12-2015 Aarhus Universitetsforlag udgav i oktober måned en lille bog i serien Tænkepauser med titlen ”Korruption”. Bogen er skrevet af Mette Frisk Jensen, forsker og korruptionsekspert ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet.
korruption_mette_frisk_jensen
Som et glimrende lille indspark til debatten om Danmark som det ”mindst korrupte land”, behandler forfatteren dette rigtig fint fra en historisk historisk vinkel med anekdoter og historier på vores vej til toppen af korruptionsindekset.
I den lille bog kan bl.a. læse hvorledes finanssekretær Christian Birch trak statsobligationer ud af statskassen tilsvarende egen årsløn 660 gange. Da Birch blev opdaget kunne han forsvare sig selv med det faktum, alle pengene var kommet tilbage i statskassen, da han havde brugt dem alle på spil i statslotteriet!
Bogen er, som seriens navn antyder: en glimrende tænkepause. Vi her på sekretariatet er så begejstrede for bogen, vi har fået den ind i et tilstrækkeligt oplag til at sende den ud til alle nye medlemmer. Hvis du har tilmeldt dig TI-DK i nyere tid (siden 1. november) kan du forvente at få et eksemplar med posten. Alle andre medlemmer er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os såfremt en udgave af bogen ønskes tilsendt.
 

Scroll to Top
Transparency International Danmark