Event: Seminar med Sarah Chayes: Korruption og militant ekstremisme

chayes_color_large1
Transparency International Danmark inviterer sammen med DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier) til seminar tirsdag den 8. december kl. 14:00-16:00 hos DIIS Gl. Kalkbrænderi Vej 51A, 2100 Ø (det er tæt på Nordhavn station).
Der er tale om et meget aktuelt emne, da vi ser flere militante ekstremistgrupper, bl.a. ISIS i Syrien, Boko Haram i Nigeria og Al Qaeda i Mali. Alle i lande, som er præget af højt korruptionsniveau.
Udover Sarah’s indlæg er der også et indlæg af Rasmus Alenius Boserup fra DIIS om Det Arabiske Forår og udbredelsen af ISIS.
Her er den detaljerede beskrivelse af seminaret samt mulighed for tilmelding: http://www.diis.dk/event/corruption-and-the-rise-of-militant-extremism-how-corrupt-and-abusive-governance-threatens. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Sarah Chayes er researcher indenfor ”Democracy and Rule of Law” hos  Carnegie-fonden i Washinton DC. Hendes forskningsområde er korruption og sikkerhed, hvor hun bl.a. analyserer kleptokratiske regeringsstrukturer og vurderer hvorledes lokale og internationale aktører kan håndterer disse. Hun er oprindeligt journalist, men har i næsten 10 år arbejdet i Kandahar-provinsen i Afghanistan med at genopbygge det krigshærgede land.
Sarah har udgivet flere artikler og 2 bøger, hvoraf den ene ”Thieves of State” tidligere er anmeldt her på hjemmesiden. Der er også flere videoer på youtube med Sarah, bl.a. denne TED-talk:

 
Seminaret vil blive live streamet på www.diis.dk.

Scroll to Top
Transparency International Danmark