TI-DK med opfordring til minister og folketingsudvalg

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Til medlemmer og interesserede

Banedanmark har politianmeldt en tidligere medarbejder og en entreprenør for mulig bestikkelse og mistænker flere medarbejdere for alvorlige forhold. Mistanken drejer sig blandt andet om betalte fester, andre arrangementer og et sponsorat til en fodboldklub.

Banedanmark har desuden i 2018 politianmeldt en entreprenør for forsøg på bestikkelse med kontanter af en Banedanmark-medarbejder.

Politianmeldelserne kommer efter flere års dialog med Berlingske, hvor avisen helt tilbage i 2018 begyndte at søge aktindsigt. Det skete, fordi Berlingske efter samtaler med en lang række kilder i miljøet blandt jernbane-entreprenører samt nuværende og tidligere Banedanmark-medarbejdere fik oplysninger om mulig problematisk adfærd.

Om dette udtalte TI-DK’s formand, Natascha Linn Felix, sig i følgende vendinger til Berlingske:
»I den private sektor findes der en gavekultur, og når det offentlige agerer på det marked, så bliver man fristet. Når noget bliver en kultur, som det tyder på her, så er det fordi ledelsesansvaret har svigtet over tid«

I den forbindelse har TI-DK i går, skrevet til transportministeren og Folketingets Transportudvalg med en opfordring om, at det ikke alene er ansvarsfordelingen, hvem gjorde hvad, men også systemfejlene som denne undersøgelse kommer til at koncentrere sig om.

Du kan læse brevet her.

Du kan læse Berlingske artikel her, hvor Natascha Linn Felix citeres.