TI-DKs formand i P1 Debat om Irakkommissionen

23-07-2015 I går deltog Transparency International Danmarks formand, Knut Gotfredsen, i P1 Debat om nedlæggelsen af Irakkommissionen og alle de afsløringer, der er fulgt i kølvandet af den.
Screendump_GreenDesert_1
“En database om krigsfanger, der blev væk. En hemmelig aftale med lejesoldater fra det amerikanske sikkerhedsfirma Blackwater. En tidligere statsminister der lovede at følge USA i krig i Irak, før statsministeren havde spurgt i Folketinget. Har vi brug for en ny Irak-kommission, der kan undersøge, hvad Danmark kan lære af krigen i Irak? Eller er det krigen, der ikke må undersøges?”
Sådan lød introduktionen til P1 Debat den 22. juli 2015, der udover Knut Gotfredsen havde deltagelse af oberst Lars Møller, formand for Hærens konstabel- og korporalforening Flemming Vinther og fredsaktivist Peter Kofod.
På spørgsmålet om, hvorfor Transparency International Danmark er medunderskriver på underskriftsindsamlingen Skrot ikke Irak-kommissionen, svarer Knut Gotfredsen:
“Det er for at få fortalt historien rigtigt. Man kan sige, at desværre har kommissionen været meget dårligt styret; først har man nedsat en kommission, der ikke kunne samarbejde; så gik der ca. et år, hvor man ventede på at PET skulle få sikret IT-installationerne omkring kommissionens arbejde; og så først nu, hvor man lige skal til at gå i gang, så lukker man den. Det er tosset.”
Du kan høre hele udsendelsen på dette link: P1 Debat.

Scroll to Top
Transparency International Danmark