Kom med til præsentation af Danmarks Reelle Ejere register

Den 23. august inviterer vi alle foreningens medlemmer til en gennemgang af Danmarks Reelle Ejere register og forslag til forbedring.

Præsentationen vil tage udgangspunkt i rapporten “Reelle Ejere – Erfaringer fra den danske implementering af Reelle Ejere information i Centralt Virksomheds Register”. Rapporten blev udarbejdet pÃ¥ baggrund af Transparency International Danmarks konference i april, hvor erfaringerne fra den danske implementering af det Reelle Ejere register blev diskuteret.

I Danmark registrerer vi reelle ejere i det centrale virksomhedsregister (CVR). I 2019 vedtog Folketinget en lovgivning, der implementerer EU’s 5. hvidvaskdirektiv. Loven har nu virket i nogle år, og samtidig er både EU og Financial Task Force (FATF) nu ved at opdatere deres anbefalinger.

Det er ikke ulovligt at eje store formuer eller bestemmende andele af store virksomheder. Men skjult ejerskab er en direkte vej til skattesvindel, hvidvask og omgåelse af sanktioner. Derfor er det vigtigt at holde lovgivningen aktuel og følge den internationale udvikling.

For deltagelse, send en mail til sekretariatet@transparency.dk og du vil modtage linket til teams mødet, hvor præsentationen vil foregå. For mere information om konferencen, se vores tidligere indlæg her.

Er du endnu ikke medlem af Transparency International Danmark, kan du melde dig ind for kun 150 kr pr. år, og/eller støtte vores arbejde med et vigtigt støttebeløb.

Scroll to Top