Boykot VM 2022 i Qatar

FIFA svigtede fodbolden og svigtede verdens fans, der gerne ville se slutrunden med god samvittighed, ved at give Qatar værtsskabet for VM”. Sådan lød det fra TI-DK’s formand Jesper Olsen, der søndag aften medvirkede i Deadline på DR2, hvor netop boykot af VM 2022 i Qatar var emnet.

I 2015 ramte en skandale FIFA og den daværende præsident Sepp Blatter. Det blev afsløret, at der var korruption indblandet i tildelingen af værtsskabet af verdensmesterskaberne i fodbold 2022 til Qatar. Siden da har debatten været om hvorvidt Danmark og andre lande, som har forhåbninger om at deltage ved VM, skulle boykotte dette VM 2022 i Qatar. I sidste uge kunne The Guardian afsløre, at en rapport viser, at mere end 6.500 udenlandske bygningsarbejdere er blevet dræbt i arbejdsulykker i Qatar siden 2010, hvor landet fik tildelt værtskabet. Dette pustede yderligere ild i debatten om en eventuel boykot.

TI-DK mener at det kan og bør være Danmark, der tager det første skridt og påtager sig den forpligtelse at boykotte VM i Qatar. Ikke kun fordi Danmark oftest er et forgangsland, men mest fordi Danmark, ifølge CPI, er et af de mindst korrupte lande i verden. TI-DK støtter op om at boykotte VM i Qatar, da tildelingen af dette værtsskab var underlagt korruption og fordi, som Jesper Olsen sagde ”Den største begivenhed, der samler hele verden, fra beduintelte til præsidentboligen i USA, skal ses fra et sted, der er et symbol på, at vi er på vej mod en bedre verden”.

Se hele udsendelsen fra DR2 Deadline her

Scroll to Top
Transparency International Danmark