Danmarks Åbenhedspris 2022

Tirsdag d. 08. november uddelte vi Åbenhedsprisen 2022. I et fyldt auditorie på CBS hyldede vi de modige stemmer, der arbejder for mere gennemsigtighed og åbenhed.
 
Åbenhedsprisen havde to vindere i år: Peter Christensen, Kristoffer Kragelund, Frederikke Tvergaard og Kasper Fogh Hansen vandt prisen for deres mod til at stå frem om overgreb på Herlufsholm. I uddelingen af prisen lagde priskommitéen vægt på det mod, som de har udvist ved at stå frem med deres vidnesbyrd. At de stod frem gjorde, at TV2 dokumentaren ikke var til at komme udenom. 
 
Derudover modtog Carl Emil Arnfred og Hans Davidsen-Nielsen, journalister på politiken, prisen for deres afdækning af den ulovlige instruks om adskilte asylpar i Støjberg-sagen i Politiken. Ingen er hævet over loven, og ingen – heller ikke en minister – skal kunne bryde loven, uden at det kommer til offentlighedens kendskab. Instrukssagen og den tidligere ministers magtmisbrug kom kun frem, fordi der var interne kilder i ministeriet, der gik til pressen. Det blev kun til en sag, fordi de journalister, der får et tip som dette, er grundige og vedholdende i deres afdækning.      
 
I år uddelte vi også ungdommens åbenhedspris, hvor emnet var åbenhed om det svære. Marcus Mossalski Nielsen vandt prisen for at stå frem som spilfri ludoman, og for hans efterfølgende arbejde for at regulere spilreklamer og betting i højere grad. Marcus er gennem sin egen historie med til at skabe åbenhed omkring konsekvenserne af  ludomani, og hvordan man kan komme ud af det. Dermed hjælper han forhåbentlig en masse unge og vokse i deres kamp for at blive spilfri. 
 
Derudover ønsker vi at sige tak til til Michael Bang Petersen og Anders Eldrup for deres spændende oplæg om åbenhed, tillid, befolkning, politikere og embedsmænd.
 
Vi ønsker et stort tillykke til vinderne af Danmarks Åbenhedspris og Ungdommens Åbenhedspris 2022 og de mange kvalificerede nominerede. Vi glæder os allerede til næste år!  
Scroll to Top
Transparency International Danmark