Åbent for nomineringer til Åbenhedsprisen og Ungdommens Åbenhedspris 2023

NU ER DER ÅBENT FOR NOMINERINGER TIL ÅBENHEDSPRISEN OG UNGDOMMENS ÅBENHEDSPRIS 2023
 

Vi indsamler nu igen nomineringer til Åbenhedsprisen, der skal uddeles for tredje gang og Ungdommens Åbenhedspris, som i år uddeles for anden gang.

Vi skal endnu en gang hylde de modige stemmer, der tør stille sig frem og arbejder for mere gennemsigtighed i samfundet. Det er netop det, vi gerne vil sætte fokus på med de to Åbenhedspriser.Åbenhedsprisen uddeles til en person eller organisation, som på den ene eller anden vis har været med til at skabe større åbenhed i samfundet. Både i 2021 og 2022 var der to vindere af Åbenhedsprisen, der alle har gjort et stykke arbejde for at fremme større gennemsigtighed om (mis)brug af betroet magt. I 2021 blev Åbenhedsprisen givet til gravergrupperne fra Berlingske og TV2 samt whistleblowerorganisationen VERON. Sidste år i 2022 var det journalisterne fra Politiken, som dækkede instrukssagen, som vandt Åbenhedsprisen sammen med de medvirkende i TV2-dokumentaren “Herlufsholms hemmeligheder”. Vinderen af Åbenhedsprisen modtager 70.000 kr. 

For første gang sidste år blev Ungdommens Åbenhedspris præsenteret og uddeles til en eller flere personer, som går på en ungdomsuddannelse, er en del af en ungdomsorganisation eller ungdomshøjskole. I TI-DK mener vi, at ungdommen spiller en særlig rolle i at skabe åbenhed i det danske samfund ved at tale højt om emner, som ellers kan være mørklagt og vi opfordrer ungdommen til at deltage i samfundsdebatten om korruption og tillid. Den første vinder af Ungdommens Åbenhedspris blev sidste år spilfri ludoman Marcus Mossalski Nielsen for at tale højt om konsekvenserne ved ludomani. Vinderen af Ungdommens Åbenhedspris modtager 5000 kr. 

Igen i år ser vi frem til at modtage en masse gode nomineringer, hvoriblandt vi vil finde dette års vindere af Åbenhedsprisen og Ungdommens Åbenhedspris. Deadline for at indsende nomineringer er d. 3. august kl. 12, hvilket du gør ved at skrive til sekretariatet@transparency.dk.

Uddelingen af Åbenhedsprisen og Ungdommens Åbenhedspris er muliggjort af støtte fra Borgerretsfonden.

Læs mere om Danmarks Åbenhedspris, priskomiteen og de tidligere vindere her

Scroll to Top