Boykot VM 2022 i Qatar

FIFA svigtede fodbolden og svigtede verdens fans, der gerne ville se slutrunden med god samvittighed, ved at give Qatar værtsskabet for VM”. Sådan lød det fra TI-DK’s formand Jesper Olsen, der søndag aften medvirkede i Deadline på DR2, hvor netop boykot af VM 2022 i Qatar var emnet.

I 2015 ramte en skandale FIFA og den daværende præsident Sepp Blatter. Det blev afsløret, at der var korruption indblandet i tildelingen af værtsskabet af verdensmesterskaberne i fodbold 2022 til Qatar. Siden da har debatten været om hvorvidt Danmark og andre lande, som har forhåbninger om at deltage ved VM, skulle boykotte dette VM 2022 i Qatar. I sidste uge kunne The Guardian afsløre, at en rapport viser, at mere end 6.500 udenlandske bygningsarbejdere er blevet dræbt i arbejdsulykker i Qatar siden 2010, hvor landet fik tildelt værtskabet. Dette pustede yderligere ild i debatten om en eventuel boykot.

TI-DK mener at det kan og bør være Danmark, der tager det første skridt og påtager sig den forpligtelse at boykotte VM i Qatar. Ikke kun fordi Danmark oftest er et forgangsland, men mest fordi Danmark, ifølge CPI, er et af de mindst korrupte lande i verden. TI-DK støtter op om at boykotte VM i Qatar, da tildelingen af dette værtsskab var underlagt korruption og fordi, som Jesper Olsen sagde ”Den største begivenhed, der samler hele verden, fra beduintelte til præsidentboligen i USA, skal ses fra et sted, der er et symbol på, at vi er på vej mod en bedre verden”.

Se hele udsendelsen fra DR2 Deadline her

Scroll to Top