Det store skattelæk

05-04-216 Når whistleblowere og undersøgende journalister slår sig sammen kan der ske store ting. panama-1308877_960_720

En whistleblower har hacket mailservere hos et advokatfirma i Panama og hentet 11 millioner mails/dokumenter.
De er gennem seks måneder blevet analyseret af mere end 100 journalister, som nu har frigivet artikler om dele af materialet.
TIs indgang til emnet er, at vi vil belyse og bekæmpe de personer og metoder, som anvendes af korrupte personer til at skjule deres uretmæssige formuer.

Det er så de samme metoder, som benyttes til at skjule formuer for skattemyndigheder, kreditorer og ægtefæller (!).
Vi vil gerne på denne plads rose den pågældende whistleblower og de mange journalister, herunder Søren Kristensen fra DR, som står bag udsendlesen:
Det store skattelæk, som blev bragt i søndags. Du kan se den her.
Det er den internationale journalist-sammenslutning ICIJ (Investigative Consortium og Investigative Journalists) der står bag afsløringerne. Man kan på deres hjemmeside læse mere om den konkrete læk og selv søge i dele af databasen.

Her er også historien om det advokatfirma Mossack-Fonseca, der står for at lave selskabskonstruktionerne
Det må forventes, at der den næste lange tid bliver travlt hos SKAT og Bagmandspolitiet med at efterforske de mange sager. Det ser ud som om der er meget af bevismaterialet, som ligger direkte tilgængeligt i materialet.

Blandt Mossack-Fonseca’s danske kunder er tilsyneladende både Jyske Bank og Nordea samt nogle for offentligheden ukendte rigmænd, samt et par tidligere fodboldspillere fra det danske landshold.
I udlandet er nogle af de prominente personer:
  • Fodboldspilleren Lionel Messi
  • Nogle af Vladimir Putins nære venner
  • Saudi-Arabiens konge
  • Den islandske statsministerr
Scroll to Top