Dom i bestikkelsessag på fredag

På fredag falder der dom i bestikkelsessag i Aarhus Kommune. 

I sagen anklages tidligere forvaltningschef i Aarhus Kommune for at have modtaget bestikkelse. Han skulle blandt andet have modtaget billetter til Nibe Festival, en golftur til Sverige og et sponsorat på 217.500 kr. til en badmintonklub i Aalborg, som han er bestyrelsesmedlem i. To private virksomheder og deres ejere, som har givet ydelser til forvaltningschefen, er ligeledes tiltalt. De har solgt maskiner til Teknisk Forvaltning i samme periode, som forvaltningschefen modtog ovenstående ydelser. 

I Danmark har vi en tendens til at anse bestikkelse som noget, der foregår i andre lande. Vi ser også kun sjældent bestikkelse i Danmark, og denne sag er i højere grad et eksempel på smørelse, eller ‘hygge-korruption’, som er en afart af bestikkelse, hvor man plejer forretningsforbindelser i det offentlige gennem mindre gaver.

Når vi i Transparency International Danmark bliver spurgt om, hvordan dette kan lade sig gøre, når vi er blandt verdens mindst korrupte lande, understreger det, at det ikke giver mening at tale om korruptionsfri lande.

I Danmark er vi blot så heldige, at sagerne forekommer så relativt sjældent, at det stadigvæk har nyhedsværdi, når de afsløres. Sådan skal det gerne blive ved med at være.

Formand for Transparency International Danmark Jesper Olsen kommenterer på sagen ca. 57 minutter inde i udsendelsen her.

 

Scroll to Top