Equality-partner med Roskilde Festival 2018


 
 
 
 
 
 
 
 
Vi havde æren af at være equality-partner med Roskilde Festival 2018.
Temaet på Roskilde Festival var i år hvordan vi skaber større økonomisk lighed, og derfor var vi glade for at være partnere, idet det netop er anti-korruptionsdagsordenen og alle dets negative følgevirkninger for mennesker og samfundet, vi beskæftiger os med.

Vi sætter stor pris på muligheden for at udfolde vores events på festivalen. Vi diskutterede korruptionsdilemmaer i campene, spillede vores store korruptionsspil og deltog i en talk om korruption i Danmark anno 2018. Vi havde fornøjelsen af at have konstitueret vores eget frivilligkorps i forråret, bestående af 15 engagerede forholdsvis unge mennesker, som muliggjorde udfoldelsen af de mange events. Vi havde i samarbejde med vores frivillige udarbejdet vores eget korruptions-spil og dillemmakort. Et eksempel på et af vores dilemmakort er: Forestil dig at du har et Roskilde job i Gringo-bar. Din kollega beder dig om at registrere en kasse med vodka som ”knust ved uheld”, selvom det ikke er sket. Han fortæller, at han vil sælge kassen videre, og at du får halvdelen af pengene, hvis du er med på den. Er dette okay? Dernæst faciliteres en diskussion af dilemmaet i campen og til sidst fortæller vi, hvordan Transparency ser dilemmaet. Løsningen på ovenstående dilemma er, at det er bedrageri, når en ansat snyder sit eget eller andre firmaer for egen vindings skyld, eller hvis ansatte er involveret i det sorte marked. Bedrageri er økonomisk kriminalitet, som indbefatter en eller anden form for svindel, bedrag eller falskneri.

Det var en stor oplevelse for os at være med til at skabe debat på festivalen og få et indblik i unge menneskers kendskab og viden om korruption i Danmark.
Tak til Roskilde Festival og alle de frivillige kræfter der er blevet lagt for at gøre begivenhederne mulig.
Vi ser frem til efterårrets begivenheder til Ungdommens Folkemøde d. 6.-8. september i Valbyparken og International Anti-Corruption Conference (IACC) d. 22.-24. oktober
Se også en kort film af festlighederne her 
 
Scroll to Top
Transparency International Danmark