Generalforsamling i Transparency International Danmark

 

Torsdag d. 18. marts valgte generalforsamlingen i Transparency International Danmark ny bestyrelse.

Tre bestyrelsesposter var på valg, og de er blevet besat af. Birgitte Bang Nielsen, genvalgt fra den tidligere bestyrelse, Lars Wriedt og Christian Sophus Ehlers.

Til generalforsamlingen valgtes ligeledes suppleanter til bestyrelsen. Her blev Jasmin Frentzel Sørensen genvalgt, mens Julie Jeeg er ny suppleant.

 

De nye ansigter i bestyrelsen

  • Christian Sophus Ehlers

Adm. direktør i Mercy Ships Danmark. Rådgiver om fundraising, marketing og kommunikation i medlems- og interesseorganisationer.

“Jeg er meget optaget af debatten om privat partistøtte og lobbyisme, hvor vi i Danmark halter efter.”

“Jeg bliver også godt gammeldags rasende, når danske banker hvidvasker penge i andre lande – hvormed de med til at facilitere korruption internationalt.”

“Ingen lande er immune overfor magtmisbrug og også i Danmark skal vi forebygge korruption og ikke mindst understøtte en effektiv dansk lovgivning og politik mod korruption.”

 

  • Lars Wriedt

Har været aktivt medlem i TI-DK og bidraget til bl.a. udvikling af undervisningsmateriale. Har erfaring indenfor IT-data analyse, kunstig intelligens og finansielle systemer.

“Korruption i Danmark skal være mindre og kendskabet til det, der stadig foregår, skal være større. TI-DK står for en fakta- og evidens baseret diskussion. Som del af bestyrelsen i Danmark fokuserer jeg på udvalgte mærkesager samt understøtter anvendelsen af ‘Det mindst korrupte land’ undervisningsmaterialet.”

 

  • Julie Jeeg

Jurastuderende i Danmark og sociologistuderende i Sverige.

“Min motivation for at søge ind i bestyrelsen er et ønske om at blive klogere på korruption og især bekæmpelsen af denne gennem fx øget transparens og whistleblowing. Jeg søgte bevidst ind som suppleant i ydmyghed over for vigtigheden af det arbejde, som Transparency International allerede udfører og som jeg gerne bidrager til, men i første omgang har brug for at vide mere om.”

 

Bestyrelsesformand Jesper Olsen ”Vil gerne byde de nye medlemmer velkommen. Vi har fået nogle nye stærke kompetencer i vores bestyrelse, der sammen med resten af bestyrelsen giver et godt afsæt til vores fortsatte udvikling som forening.”

”Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke de to afgående bestyrelsesmedlemmer for deres store arbejde og dedikation til vores arbejde om at nå en verden uden korruption”, fortsætter han.

”Vi er meget optaget af, at der skal ske udskiftninger i ledelsen ind imellem, og vi tager vores egen medicin med klausuler om hvor længe man kan være en bestyrelse. Det er sundt og godt, også når man må sige farvel til gode kræfter, for der står nye og gode til at bringe os videre”, afslutter Jesper Olsen.

 

Bestyrelsen består efter generalforsamlingen af følgende medlemmer:

Jesper Olsen, formand
Karinna Bardenfleth, næstformand
Christian Ougaard
Charlotte Willer
Frederik Windfeld
Terkel Riis-Jørgensen
Birgitte Bang Nielsen
Christian Sophus Ehlers
Lars Wriedt

Suppleanter:

Jasmin Frentzel Sørensen
Julie Jeeg

 

 

 

 

Scroll to Top
Transparency International Danmark