Verden hænger sammen – også når det gælder korruption. Det kan virke paradoksalt, at korruptionsproblemer anses for at være størst i lande, hvor befolkningen har færrest penge mellem hænderne. Det vidner om, at ”grand corruption” i disse lande trækker internationale tråde. Rige vestlige lande og virksomheder er ofte centrale aktører i korruptionssager i fattige lande. Og når korruptionssager afsløres, er det de fattige lande, der har taget imod bestikkelsen, der er fokus på, mens det ikke problematiseres at rige vestlige aktører i første omgang har tilbudt bestikkelsen. Det sætter Zetland fokus på i en dybdegående artikel. Læs den her.
Et eksempel på en korruptionssag i udlandet, som trækker tråde til Danmark, er Danske Bank-skandalen, hvor man afslørede, at en estisk afdeling fasciliterede hvidvask.
Formand for Transparency International Danmark Jesper Olsen mener, at korruption helt grundlæggende bør gøres mindre profitabelt og mere risikofyldt. Danmark bør i den forbindelse bidrage til bekæmpelse af international korruption ved at have langt større fokus på at afsløre og forebygge hvidvask af penge, da denne del af korruptionsprocessen ofte sker gennem vestlige banker.