Nordea redegør for egen undersøgelse af "Panama-sagen"

20-07-2016 På et pressemøde fremlagde Nordea de foreløbige resultater af den interne undersøgelse af “Panama-sager”, primært i Luxembourg-afdelingen samt en advokatundersøgelse af ledelsen af Luxembourg-afdelingen.
Nordea logo
Vi bifalder den transparens, som fremlæggelsen er udtryk for, men kan  også konstatere, at det har stået dårligt til med efterlevelse af bankens fælles retningslinier nede af Luxembourg, og at bestyrelsen af afdelingen ikke har levet op til retningslinier for bestyrelsen der. Nordeas ledelse oplyser selv, at man endnu ikke opfylder hvidvask-reglerne fuldt ud. Man fik dog klart indtryk af at det er et område, som har top-prioritet hos koncernchef Casper von Koskull.
Bankers overholdelse af hvidvask-reglerne er helt afgørende for at forhindre kriminelle i at skjule formuer optjent ved korruption eller andre kriminelle handlinger (samt for at forhindre terrorfinansiering). Det er derfor beklageligt, at nordens største bank stadig ikke er kommet i mål, selvom  de fik deres første millionbøde for overtrædelser tilbage i 2011.
Læs hele redegørelsen her

Scroll to Top
Transparency International Danmark