Nyt Undervisningsmateriale fra TI-DK

TRANSPARENCY INTERNATIONAL DANMARK PRÆSENTERER: VERDENS MINDST KORRUPTE LANDet samlet og frit tilgængeligt film- og undervisningsmateriale

I Danmark er vi heldige. Vi er formodentlig et af verdens mindst korrupte lande. Det er faktisk en helt unik situation, som sætter os i en position, hvor vi meget nemmere kan handle sammen og opretholde et velfærdssamfund med en udpræget tillidskultur og en stærk retsstat. Men hvordan i alverden kan det være, at lige præcis vi danskere kan se os relativt fri af korruption? Og hvor korruptionsfrie er vi overhovedet, når det kommer til stykket? Og hvilken betydning har korruption for Danmarks historie og nutidige samfund?

Det kan man lære meget mere om i Verdens mindst korrupte land – et samlet og frit tilgængeligt film- og undervisningsmateriale om korruption som fænomen i Danmark, produceret af Transparency International Danmark.

På hjemmesiden www.vmkl.dk kan man læse mere om materialet samt se fire nye film om korruptionens form og historie i Danmark.

Websitet er udarbejdet direkte til brug i undervisningen på landets gymnasiale uddannelser, men kan også tjene til inspiration og brug i f.eks. folkeskolens ældste klasser. Materialet er frit tilgængeligt

Historisk set har anklager om korruption både været årsagen til regimeskift og udskiftningen af de ledende politiske klasser. Korruption er i dag et stigende problem i en stadig mere globaliseret verden, og bliver af eksperter anset som det største problem på verdensplan, efter klimakrisen.

Website, film og undervisningsforløb er realiseret takket være støtte fra Undervisningsministeriet Udlodningsmidler og produceret af Transparency International Danmark i samarbejde med produktionsselskaberne Alphafilm og Kommunikation samt FineMedia.

Ved spørgsmål kontakt gerne sekretariatet@transparency.dk

Tlf: 81199947

Scroll to Top
Transparency International Danmark