Øget overvågning af topembedsmænd for at opdage bestikkelse

15-02-2018 Finanstilsynet har offentliggjort en liste over 830 danskere, der har øget risiko for at blive udsat for hvidvask eller korruption. Derfor skal banker og pensionskasser nu overvåge departementchefer, ambassadører og styrelsesdirektører for at opdage mistænkelige transaktioner.

I de seneste år har der været øget opmærksomhed på svindel og bestikkelse i den offentlige sektor i Danmark. Det betyder dog ikke, at der er kommet flere sager, men den øgede bevågenhed på området tillader samtidig Danmark at gå foran som et godt eksempel på anti-korruptionsområdet. Det betyder, at danske personer, der bestrider et særligt offentligt tillidserhverv nu vil opleve overvågning fra deres pengeinstitut. Hvis pengeinstituttet finder noget, der ikke kan forklares skal de meddele det til bagmandspolitiet, og bagmandspolitiet håndterer sagen.
“Det er meget positivt, at man får en øget opmærksomhed på hvidvask eller korruption blandt danske politisk eksponerede personer” siger formand for TI-DK Natascha Linn Felix, der samtidig bemærker, at hvidvaskede penge ikke nødvendigvis er lig med korrupte penge.
Læs artiklen fra Altinget her

Scroll to Top