Svindler fra Københavns Kommune skal tre år i fængsel

11-08-2015 En tidligere regnskabsmedarbejder i Københavns Kommune er blevet idømt tre års fængsel for at have svindlet Københavns Kommune for 17,7 millioner skattekroner over en periode på 13 år. Pengene brugte han bl.a. på sommerhus, biler, ringe, ure og rejser

Korruption - Test dig selv

Den dømte skal også betale de stjålne penge tilbage. Det er lidt uklart, hvordan det forventes at kunne lade sig gøre. Da politiet fandt 5,2 millioner kroner i hans lejlighed, er nettotabet for kommunens skatteborgere netto 12,5 millioner kroner.

I Transparency International klassificerer vi den type af forbrydelse som korruption, fordi der er tale om brug af betroet stilling til at opnå personlig vinding. Strafferetligt er der tale om bl.a. underslæb og dokumentfalsk.

Medarbejderens korruption har foregået over en lang årrække, hvor han hele tiden har udviklet sine metoder. I en periode på syv år udstedte medarbejderen 24 checks til sig selv på ialt 7,9 millioner kr., og benyttede sin funktion til at bogføre, afstemme konti og betale regninger. 

I en periode på seks år benyttede han sin funktion til at ændre, tilføje eller slette i data, så han kunne overføre ialt 6,7 mio. kr. til egne konti. I en periode på fire år har han bestilt og hævet rejsevaluta på ialt 3,1 mio. kr.

Den sigtede modtog dommen uden at anke.

 
 
Kilde: DR.dk

Scroll to Top
Transparency International Danmark