TI-DK præsenterer undervisningsmateriale om korruption i Danmark

NYT UNDERVISNINGSMATERIALE OM KORRUPTION: VERDENS MINDST KORRUPTE LAND


Transparency International Danmark præsenterer hermed Verdens mindst korrupte land ­– et samlet og frit tilgængeligt film- og undervisningsmateriale om korruption som fænomen i Danmark. Materialet er udarbejdet til brug i historie og samfundsfag på de gymnasiale uddannelser, men kan naturligvis bruges af alle, der interesserer sig for danske, kulturhistoriske og politiske forhold.

I Danmark er vi heldige. Vi er formodentlig et af verdens mindst korrupte lande. Det er faktisk en helt unik situation, som sætter os i en position, hvor vi meget nemmere kan handle sammen og opretholde et velfærdssamfund med en udpræget tillidskultur og en stærk retsstat. Men hvordan i alverden kan det være, at lige præcis vi danskere kan se os (relativt) fri af korruption? Og hvor “korruptionsfrie” er vi overhovedet, når det kommer til stykket?

På undervisningsmaterialets hjemmeside og på vores YouTube-kanal kan I opleve de fire nyproducerede film om korruptionens form og historie i Danmark samt oplæg til undervisningsforløb, pensumforslag, lærervejledning mm. Hjemmesiden kan findes på domænet:

www.vmkl.dk

Websitet er udarbejdet direkte til brug i undervisningen på landets gymnasiale uddannelser, og det egner sig også til tværfaglige projekter som SRO, SRP og SSO, men kan også tjene til inspiration og brug i fx folkeskolens ældste klasser. Materialet er frit tilgængeligt.

Website, film og undervisningsforløb er realiseret takket være støtte fra Undervisningsministeriet Udlodningsmidler og produceret af Transparency International Danmark i samarbejde med produktionsselskaberne Alphafilm og Kommunikation samt FineMedia.

Ved spørgsmål kontakt gerne sekretariatet@transparency.dk

Scroll to Top
Transparency International Danmark