TI-DK’s næstformand om whistleblower i Carlsberg-sagen

Berlingskes graverjournalister kunne tirsdag afdække, at den danske ambassade i Singapore lækkede navnet på den whistleblower, der advarede ambassaden om mulige lovovertrædelser i det danske bryggeri Carlsbergs indiske datterselskab, til bryggeriets hovedkontor. Næstformand i Transparency International Danmark (TI-DK), Jesper Olsen, mener at episoden rejser et grundlæggende spørgsmål om, hvorvidt man kan stole på danske myndigheders håndtering af følsomme sager.

Spørgsmålet rejser sig, efter at Berlingske tirsdag kunne afdække, at den danske ambassadør i Singapore lækkede navnet på en whistleblower, som advarede om mulige ulovligheder i bryggeriet Carlsbergs indiske datterselskab, til selv samme bryggeris hovedkontor. Ifølge Berlingskes oplysninger blev whistlebloweren ikke oplyst om, at Udenrigsministeriet videregav hans navn og identitet direkte til Carlsberg. Hvis dette er rigtigt, mener næstformand i TI-DK, at sagen er alvorlig.

 

“Hvis ambassaden ikke har fortalt whistlebloweren, at man orienterede Carlsberg om sagen, sidder man tilbage med en fornemmelse af, at man har varetaget en dansk virksomheds interesser over vores fælles interesse i, at man trygt kan gå til danske myndigheder med informationer om mulige ulovligheder,” siger han. “Samlet set rejser sagen debatten om, at der er brug for en fælles dansk whistleblowerordning på tværs af hele det statslige område,” lyder det fra TI-DK

 

Du kan læse hele artiklen her.

Du kan læse mere om Carlsberg sagen her.

Scroll to Top