Tiltale: socialrådgiver bedraget kommune for 2 mio. kroner

13-08-2015 I Rudersdal Kommune er en sag om korruption også kommet frem – her er en kommunal medarbejder tiltalt for at have ført 2 mio. fra kommunens budget over i hendes mands firma
rudersdal
Opdatering: Socialrådgiveren har nu fået en dom på et års fængsel for embedsmisbrug og bedrageri – læs mere i bunden af artiklen.
Socialrådgiveren er tiltalt for embedsmisbrug og bedrageri, som skulle være foregået mellem april 2012 og februar 2013. I denne periode skulle medarbejderen angiveligt have maskeret fakturaer som kommunale udgifter, men i virkeligheden have ladet pengene gå direkte ind i hendes mands el-installationsfirma.
Ifølge anklager har den tiltalte fået overbevist en administrativ medarbejder i kommunen om, at hun som socialrådgiver havde ret til at godkende og underskrive bevilling af ydelser i henhold til servicelovens paragraffer om ydelser til børn med særlige behov. På den måde kunne socialrådgiveren fabrikere fakturaer uden at de skulle igennem systemet.

Løgnen gav socialrådgiveren mulighed for at føre 1,5 mio. over i mandens firma under dække af at være udgifter i forbindelse med renoveringen af et hus, hvor en kommunal institution for adfærdsvanskelige børn holder til. Der er altså tale om tydeligt misbrug af embede til egen vinding, i det omfang anklagerne er sande.
I det mest grelle tilfælde af korruption, og det, der har udløst anklagen om bedrageri, skal socialrådgiveren have maskeret en faktura som betaling for anbringelse af et barn og fået en funktionsleder til at godkende og betale den. Derved skal hun have skaffet et engangsbeløb på 558.490 kr. til mandens firma.
Den tiltalte nægter sig skyldig. Hendes mand er ikke tiltalt i sagen.
 
OPDATERET:
Den 18. august blev socialrådgiveren idømt et års fængsel, hvoraf ni måneder blev gjort betinget med krav om 150 timers samfundstjeneste, med krav om at betale sagens omkostninger. En af dommerne sagde bl.a. at “korruption af den her art skal medføre, at man ser et fængsel inde fra” – en udtalelse Transparency International Danmark kun kan erklære sig enig i.
Socialrådgiveren ankede dommen på stedet.
 
Kilde: Rudersdal Avis (opdatering også Rudersdal Avis)
Læs de lignende sager, vi har dækket i løbet af sommeren her: Svindler fra Københavns Kommune skal tre år i fængsel og Korruption i indkøb af passystemer til kommuner

Scroll to Top
Transparency International Danmark