Privat partistøtte skal offentliggøres ved beløb over 2.000 kroner

Til november skal der være kommunal- og regionsvalg, derfor sætter Transparency International Danmark fokus på åbenhed ved lokalvalg. Formand Jesper Olsen medvirket søndag i Berlingske, hvor han præsenterede TI-DKs holdninger til privat partistøtte.

Jesper Olsen har søndag fået muligheden for at øge opmærksomheden på, hvor vigtigt det er med mere åben ved kommunalvalget. Her mener TI-DK blandt andet at, alle beløb og donationer til politikere og partier på over 2.000 kroner, samt navne på donorerne, skal offentliggøres løbende under valgkampen.

Dette bygger på at en valgkamp til et kommunalvalg koster mindre end til et folketingsvalg, derfor kan selv små donationer have stor betydning for de enkelte politikere. Det er hertil også vigtigt at pointere, at der oftest ikke er langt mellem donor og modtager i det kommunale, måske de endda kender hinanden, da politikerne tit har et stort netværk.

TI-DKs arbejde for at skabe større åbenhed i det danske samfund og med det kommende kommunalvalg til november, vil vi skabe opmærksomhed på nogle små mærkesager med fokus på kommunalvalg· Vi har blandt andet skrevet lidt om privat partistøtte og offentligt ansattes ytringsfrihed. Læs mere med på vores KV21 side, hvor der løbende vil komme flere små mærkesager.

Link til KV21 side: https://transparency.dk/kv21/

Læs hele artiklen fra Berlingske her: https://www.berlingske.dk/samfund/hemmelige-politiske-pengestroemme-skal-frem-vores-aabenhedsregler-er-en

Scroll to Top
Transparency International Danmark