TI-DK i 24syv Morgen om Carlsbergs bestikkelsessag i Indien

I denne uge deltog forperson for Transparency International Danmark, Natascha Linn Felix, i Radio 24syv Morgen for at kommentere på sagen om Carlsberg Danmarks bestikkelse af embedsmænd i Indien, som du kan læse mere om her.

TI-DK’s forperson blev bl.a. spurgt ind til omfanget af danske virksomheders nødsagende til at ty til bestikkelse, når der arbejdes udenlandsk. Hertil svarede hun, at omfanget af disse sager jo nødvendigvis må være ukendte, da disse foregår i det skjulte, ligesom de er ulovlige. I forlængelse af dette kommer hun ind på, at lige netop Indien er en del af en større gruppe lande, hvor det bliver en ”fast del af en embedsmands løn, at der netop kan hentes lidt ekstra ind med de her typer af betalinger”.

Forpersonen blev ligeledes spurgt ind til, hvorvidt der overhoved kan siges noget om andre danske virksomheders ageren i lignende lande, hvortil hun svarede:

”Jamen dét vi ved fra de seneste år her, det er jo, at der har været flere virksomheder ude at sige, at det her er en udfordring”.

 I forlængelse af dette, bliver hun spurgt ind til, hvorvidt udfordringen er, at der faktisk foregår bestikkelse, eller om det blot er bøvlet for virksomhederne ikke at bestikke. Forpersonen svarer at:

”Det kan vi jo ikke vide, da der ikke er nogle, der kommer ud og siger ’Så har vi lige betalt lidt smørelse igen’. Men jeg tror da, at det betyder begge dele. Det vil være min klare overbevisning.”

TI-DK’s forperson kommenterer yderligere på Carlsberg Danmark og andre danske virksomheders generelle anti-korruptionspolitik og dertilhørende udvikling. Du kan høre mere her, samt høre Natascha Linn Felix’ uddybende svar og pointer.

Scroll to Top